Poliţia Locală, vigilenţă pe patru roţi!

De curân aleşii noştrii au procedat la stricta reglementare – cel puţin scriptică, pe hârtie – a tot ceea ce ţine de instituţia Poliţiei locale din localitatea noastră. Astfel a fost aprobat un proiect de hotărâre ce conţine noul Regulament de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Sinaia. În acest act normativ regăsim definit în formă concretă totul: de la organizarea şi structura funcţională a acestui organism până la dotarea cu autovehicule sau armamentul de care dispune pentru a putea pune cu botul pe labe… infractorii sau recalcitranţii care tulbură ordinea şi liniştea publică.

AVEM O DOTARE… CARE ESTE!

Spre exemplu, vajnica noastră poliţie locală dispune de un parc auto destul de variat. Un autovehicul marca Kia Soul – mai cunoscut şi sub denumirea de „gipanul ăla nou“ – pentru care de la bugetul local s-a cheltuit „doar“ un fleac de 16.500 de euro (adică puţin peste 700 de milioane de lei vechi!). Bine, dar asta a fost acum câţiva ani, aşa că „rana“ din buget nu mai sângerează, s-a cicatrizat între timp… Era şi firesc să avem aşa o dotare pentru Poliţia locală. Unu, suntem prea săraci să ne cumpărăm lucruri ieftine. Doi, riscam să nu ajungem din urmă infractorii cu vreun hârb românesc, care se mişcă în reluare… Aşa avem capacitatea de a ne deplasa fulgerător ca să putem prinde răufăcătorii în flagrant, cu mâna pe delict! În plus de asta, dă bine la imagine când o astfel de „dotare“ luxoasă – spre exemplu – deschide drumul credincioşilor, cu girofarurile aprinse, sclipind, către primărie, locul de pomenire al Sfăntului Ilie…  Înainte vreme se bârfea pe la colţuri că noul jeep e foarte folositor pentru aducerea rapid, în stare cât mai proaspătă, a cumpărăturilor comandate de privilegiaţii de prin aparatul administrativ. Ca să vedeţi cât de rea şi invidioasă e lumea! Poliţia locală foloseşte maşina asta la lucruri extrem de utile, cum ar fi transportul lipitorilor de afişe cu manifestările primăriei pe la avizierele din cartiere. Că doar nu s-or duce pe jos…

MODESTIA OPERATORILOR DE CARACATIŢE…

…se vede de la o poştă. Aceştia au în dotare o biată furgonetă autohtonă, Dacia Dokker! Dar se pare că acest lucru nu-i împiedică să-şi facă treaba cu vârf şi îndesat. Ce dacă instanţele de judecată au hotărât că activitatea de blocare a roţilor nu prea are de-a face cu legalitatea? În rest Poliţia locală sinăiană mai dispune de un foarte necesar ATV pentru dificilele misiuni de pe munte şi patru motoscutere. Iar anul acesta are o cotă de carburant de „doar“ 300 de milioane de lei vechi… Îndatoririle poliţiştilor locali sunt însă foarte cuprinzătoare! Despre ele însă în ediţia viitoare.

You may also like...

Leave a Reply