Asta înseamnă o staţiune montană de nivel internaţional? Am ajuns în „Lumea a treia“?

De data aceasta avem convingerea că într-adevăr o imagine poate fi mult mai elocventă decât un noian de vorbe. Sincer, n-am crezut că în Sinaia putem surprinde astfel de instantanee! Cum să catalogăm ceea ce se întâmplă? Ruşinos? Strigător la cer? Una din străzile importante ale „Perlei Carpaţilor“ a ajuns să semene cu o mahala sordidă de la marginea cartierului unui oraş din Lumea a treia? De asta am titrat materialul „Lumea a treia“. N-am crezut să putem ajunge vreodată aici! Iată însă că în Sinaia zilelor noastre, gospodărită cu temeinicie de edilii pe care i-am votat, se pot întâmpla şi astfel de catastrofe. Culmea, în locul în care am surprins această nefastă imagine există un indicator către telegondolă, un obiectiv turistic arhimediatizat de către puterea locală. Cam ce impresie îşi vor face turiştii, văzând maldărul de gunoaie răsturnat în stradă lângă indicatorul care le arată drumul către mijlocul de transport ce-i va duce spre frumuseţile oraşului?

Nepăsarea e la ea acasă!

Nu de mult am constatat că brava noastră poliţie locală are la rându-i însărcinări legate de ceea ce se petrece în oraş. N-ar trebui oare în loc să se lase pe tânjeală, să caute, să încerce mai bine zis, luarea unor măsuri concrete ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple? Asta ca să nu mai vorbim de faptul că inspectorii din departamentul de specialitate al primăriei ar fi cazul să nu mai moţăie prin birouri… Uitându-ne la fotografii de genul acesta deja putem spune că avem toate motivele să fim alarmaţi. Dacă oameni cu obrazul gros există şi vor exista în continuare, asta nu înseamnă că cei responsabili au vreo scuză să nu-şi facă datoria! Pentru asta sunt, de fapt, plătiţi, din banii cetăţenilor. Uriaşul morman de gunoaie înghesuit în spatele recipientelor pentru deşeurile refolosibile nu sunt nici pe departe opera turiştilor! Se vede clar „manufactura“ noastră sinăiană. Probabil că acum nu mai e la modă atârnatul sacilor cu gunoi de clanţele porţilor şi pe vârful ţambrelor gardurilor. Acum e la modă aruncatul de-a valma acolo unde prindem un loc liber.

Unde eşti tu, Columbo, din primărie?

Nu cu mult timp în urmă, în celebrul oficios al primăriei sinăiene (actualmente defunctul BIS) un personaj important al administraţiei locale nu se dădea în lături şi ne promitea că-şi va sufleca mânecile şi va scormoni prin sacii cu gunoi. O intenţie remarcabilă, dacă e să ţinem cont de rezultatul scontat! Respectivul personaj era convins că va găsi un capăt de aţă, un bonuleţ, o facturică care să-l conducă spre vinovatul ce a aruncat sacul cu gunoi în plină stradă. În cazul de faţă e destul de limpede că locuitorii din zonă nu s-au stăpânit şi au aruncat sacii de gunoi la modul criticabil. Situaţia nu e singulară. Iată, în imaginea de jos, un instantaneu surprins în cartierul Sf.Ilie zilele trecute. De data aceasta nici nu se mai sinchiseşte cineva să vadă cine-i vinovatul. Pentru că situaţia e cam la fel în permanenţă… Ne aducem însă aminte că locatarii din blocurile de locuinţe ale acestui cartier, ca de fapt cei din blocurile întregului oraş, plătesc la greu firmei de salubrizare curăţenia platformelor de colectare a deşeurilor. Se vede deci cu ochiul liber cât de mult îi pasă societăţii de salubrizare de respectarea clauzelor contractuale şi de curăţirea platformelor de colectare.

You may also like...

Leave a Reply