Ce mare “constructor” din Sinaia a primit şase luni de închisoare?

Ca să pot scrie aceste rânduri în Săptămâna Mare, am fost nevoit să recitesc tot ce a scris familia acestui puşcăriabil sau, mai bine spus, condamnat, despre mine, familia mea şi prietenii mei în ultimii cinci ani… Şi am ajuns la concluzia că nu trebuie să am nici o mustrare de conştiinţă. Dar, spre deosebire de ei, nu o să las orgoliul să-mi întunece mintea, o să îmi păstrez calmul şi o să mă pun, cu umilinţă, în slujba cetăţenilor din Sinaia, care au dreptul să ştie cum le sunt cheltuiţi banii… Menţionăm că toate datele prezentate în acest articol constituie informaţii publice accesibile oricui, de pe site-urile oficiale ale unor instituţii, cum ar fi Ministerul Justiţiei sau Ministerul Finanţelor Publice (o să anexăm capturi de ecran explicite) şi nu au ca scop decât interesul public. În momentul în care un individ sau rude de gradul unu ale acelui individ au acces la o mare cantitate de bani publici, bani adunaţi din impozitele şi taxele plătite cu greu de locuitorii oraşului Sinaia, devine evident că tot ceea ce este legat de individ sau de rudele lui este de interes public, mai ales că este foarte des întâlnită situaţia când copii au firme pe numele mamelor, soţii pe numele soţiilor şi aşa mai departe…

Deşi la toate lucrările efectuate de S.C. CECRIS CONS PROFESIONAL S.R.L. în Sinaia, de la acoperişuri de capele la garduri şi gărduleţe, de la borduri şi alei la spitale de copii, prezenţa permanentă sau, mai bine spus, „ochiul care îngraşă vita“ este reprezentată de Cristian Claudiu Fălcescu, tatăl acelui minunat Bogdan Mihnea Fălcescu, directorul şi mai minunatei Transport Urban Sinaia, din informaţiile pe care le-am obţinut de pe site-ul RisCo – VERIFICARE MONITORIZARE FIRME, aflăm că societatea menţionată are un SINGUR acţionar, şi anume Cecilia Fălcescu, cu puteri depline, al cărei grad de rudenie cu persoanele de mai sus este evident. Din captura de ecran alăturată, se mai remarcă şi societăţile la care doamna Cecilia Fălcescu mai este acţionar-administrator şi stările destul de triste în care se află acele societăţi, respectiv reorganizare judiciară sau insolvenţă… Ca o paranteză, este cazul să amintim aici că Urban S.A. se ocupă cu salubrizarea oraşului Sinaia, dar asta va face obiectul unui articol separat. Cu alte cuvinte, domnul Cristian Claudiu Fălcescu este, probabil, angajat al societăţii S.C. CECRIS CONS PROFESIONAL… De fapt, fără să fim foarte adânci în supoziţii, ne dăm seama că CECRIS vine de la Cecilia şi Cristian… Ce frumos! Dar de la ce vine oare PROFESIONAL?

sinoil 4

Mergând uşor îndărăt pe firul problemei, îl regăsim pe Fălcescu Claudiu-Cristian, cu adresă exactă şi cu CNP cu tot (deci identificarea este maximă, chiar dacă noi am sters CNP-ul şi numărul cărţii de identitate) în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, Nr. 2262/28.04.2009 ca asociat unic al societăţii SINOIL IMPEX S.R.L., o societate care se ocupa cu tot felul de carburanţi la care noi nu ne pricepem, dar care, în 07.04.2009 se hotărâse, după cum reiese din completarea obiectului de activitate, să se apuce de construcţii… Clădiri rezidenţiale, nerezidenţiale, drumuri, autostrăzi şi aşa mai departe… Am putea spune, evident, metaforic,  că se afla la începutul unui frumos drum…

Frumoasa poveste de construcţii a tinut puţin peste un an, pentru că, de pe site-ul Ministerului Justiţiei aflăm o veste cutremurătoare… Domnul, dacă putem să ne adresăm cât de cât respectuos, şi uite că putem, Fălcescu Claudiu Cristian, în dosarul penal nr. 1326/310/2010 în calitate de inculpat, a primit nici mai mult nici mai puţin decât şase luni de închisoare şi o amendă de 5000 de lei. Nouă nu amenda ni se pare uriaşă, ci acele şase luni de închisoare… Groaznic! În spiritul dreptăţii cu care v-am obişnuit ar trebui să spunem că pedeapsa a fost suspendată condiţionat. Deşi soluţia avea căi de atac, din site-ul Ministerului Justiţiei nu rezultă că s-ar fi exercitat vreuna, motiv pentru care presupunem că soluţia dată nu a nemulţumit pe nimeni… Evident că după acest capitol, afacerile au fost uşor compromise… Motiv pentru care regăsim, pe site-ul Tribunalului Prahova, falimentul societăţii SINOIL IMPEX şi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice dizolvarea cu lichidare… Acum trebuie să analizăm dacă este normal ca Fălcescu să se ocupe de lucrări pe bani publici la Sinaia, indiferent dacă el este sau nu este în acte… Ce anume îl recomandă?

sinoil impex 1

Întrebarea noastră, adresată atât sinăienilor cât şi celor interesaţi, este următoarea: cum ,Doamne iartă-mă, societatea Sinoil Impex, administrată de Cristian Claudiu Fălcescu, care activa prin domeniul construcţiilor, a umflat o condamnare, atât pentru ea cât şi pentru administratorul ei, după care a intrat în faliment… Iar societatea Cecris Cons Profesional S.R.L., administrată de Cecilia Fălcescu, înfiinţată imediat după falimentul celeilalte, având aproximativ acelaşi obiect de activitate, este extraordinar de profitabilă? O întrebare al cărei răspuns rapid ar fi că „experientia docet“, dar eu m-am săturat să dau explicaţii simple. Există explicaţii complexe, legate de clientelism politic şi bani publici. Si de multe alte probleme, despre care nu vorbim în Săptămâna Mare. Dumneavoastră ce credeţi, stimaţi cititori?

sinoil 2  sinoil 3

You may also like...

Leave a Reply