Sinaia pune vitezomanii la respect!

Iată că nu degeaba consiliul nostru local a decis ca aproape un miliard de lei să fie dedicaţi anul acesta prevenţiei rutiere. Este un gest pe care îl considerăm cât se poate de folositor!
Nu ne facem un titlu de laudă din a aprecia şi lucrurile bune care se întâmplă pe teritoriul oraşului nostru. Iar aceste controale ale poliţiei rutiere sunt, în opinia noastră, cât se poate de benefice. Să nu uităm că acum ne aflăm în perioada sfintelor sărbători de Paşti şi nu toţi conducătorii auto înţeleg să fie cumpătaţi când e vorba de consumul de băuturi alcoolice.

Conduita preventivă nu e o vorbă în vânt

La noi în Sinaia nu putem spune că ne confruntăm foarte des cu evenimente rutiere spectaculoase, dar nici nu ducem lipsă… Însă, având în vedere faptul că DN1 trece pe la noi, trebuie să ţinem cont şi să fim întotdeauna prevăzători pentru că acest drum este una din cele mai importante artere rutiere a ţării. După cum se vede aproape trimestrial avem câte un accident mai mult sau mai puţin surprinzător. Cei care nu vor să înţeleagă că viteza trebuie adaptată la condiţiile de drum păţesc ce păţesc. Până în prezent, în general, au lipsit victimele colaterale, însă nu întotdeauna. Şi de aceea ne facem încă o dată datoria să subliniem importanţa prevenţiei legată de atitudinea, responsa-bilitatea celor aflaţi la volan. E firesc aşadar să fim încântaţi că autorităţile locale au hotărât ca din banii publici să fie alocată o sumă corespunzătoare pentru prevenţia rutieră, atâta timp cât vedem că, într-adevăr, există controale. Sperăm ca măcar în acest domeniu suma să nu fie risipită fără un temei real.

You may also like...

Leave a Reply