Un nou Verde Crud cu final… aşteptat! Sinăienii din cartiere, binecuvântaţi cu… ghivecele! Şi plicuri cu seminţe pentru floricele…

Reprezentanţii puterii locale nu s-au lăsat pe tânjeală nici de data aceasta. Noua campanie Verde Crud a avut un final… aşteptat. Unii pensionari de prin cartiere a căror principală satisfacţie a rămas forfecuţa de tuns gardul au avut din nou prilej de extaz. Însuşi reprezentanţii administraţiei locale i-au vizitat în urma vajnicei lor acţiuni de copilire a buruienilor de printre blocuri. În anumite cazuri a existat şi o amplă acţiune de epurare a mobilierului vechi şi a obiectelor electrocasnice care în ultimul an au făcut poc şi nu au mai fost funcţionale.

Facem regulamente! Dar cine să le aplice?

N-a mai contat pentru nimeni faptul că deşeurile vegetale trebuiau adunate la marginea curţilor, nu în stradă. N-a mai contat nici faptul că televizoarele arse, şifonierele rupte, fotoliile cu arcuri explodate şi alte rebuturi nu fac parte din categoria deşeurilor vegetale pe care camioanele „Verde Crud“ le ridică. Totul s-a desfăşurat asemeni anilor trecuţi. Sinaia s-a transformat iarăşi într-un imens coş de gunoi primăvăratic… Ca pe la noi! Bineînţeles că nu era nimeni să se apuce să amendeze gospodarii care au făcut curăţenie. Aşadar şi de această dată campania Verde Crud s-a transformat într-un veritabil carusel, într-o bulibăşeală muntenească de zile mari. Dar edililor noştri bineînţeles că nu le-a păsat atâta timp cât şi-au văzut afişele tipărite, manifestarea bifată la rubrica realizări şi posibilitatea de a se întâlni cu publicul sinăian în (evident?) scop electoral, ascuns sub pătura proaspăt scuturată a curăţeniei de primăvară.

Politică, ghivece şi plicuri cu seminţe…

Marele premiu – ghiveciul din plastic cu punguliţa de seminţe aferentă, a fost oferit deja în anumite zone ale oraşului, întru eterna politizare a curăţeniei de primăvară. Păcat că mai marii noştri nu-şi dau seama că „natura non facit saltus“. Adică îşi păstrează mersul ei firesc, chit că avem zăpezi în aprilie şi discutăm despre încălzire globală când afară termometrul ne arată minus. Ideea e următoarea: curăţenia grădinilor nu se face numai primăvara şi gospodarii ştiu asta. De acum înainte cei ce-şi vor curăţa grădinile din păcate nu vor mai avea parte de generozitatea punerii la dispoziţie a unor camioane pentru strâns deşeurile vegetale, aşa cum s-a petrecut pe parcursul campaniei Verde Crud. De ce mai marii noştri nu iau în calcul posibilitatea ajutării gospodarilor cu transportul deşeurilor de câte ori este strictă nevoie?

You may also like...

Leave a Reply