Din banii cui face puterea locală sinăiană gesturi creştineşti la pachet?

De ce să piardă ocazia şi să nu facă şi acum un gest frumos pentru sinăieni? Asta şi-au spus de Paşte mai marii noştri. Zis şi făcut! Şi uite aşa s-au pus cu maximă generozitate pe împărţit pachete cu bunătăţi de Paşte cetăţenilor urbei…
Din câte am aflat, n-a fost vorba doar de ceva simbolic, ci destul de consistent. Asta pentru că pachetele de sărbători împărţite de aleşii noştri au costat, în total, impresionanta sumă de 90.000 de lei. Adică, pe înţelesul tuturor, nouă sute de milioane de lei vechi… Toată figura se pare că a fost gândită strategic. Nu ştim dacă iniţiativa acestei noi milostenii de mare amploare aparţine unei singure persoane. S-ar putea să fie o zvâcnire de grup. Asta pentru că în sfera puterii locale interesele (în cea mai mare parte a lor) sunt absolut convergente. Aşadar, această nouă sacoşiadă (cu pronunţat iz propagandistic) a fost clar în interesul puterii locale, precum şi a tuturor cei ce gravitează în jurul ei.  De toartele pungilor cu bunătăţi au ţinut cu mare aplomb unele figuri emblematice din cercurile înalte ale puterii locale sinăiene. Nu ne mai obosim să-i numim aici pe „locotenenţii” iniţiatorului sau iniţiatorilor operaţiunii „pachetul” din acest Paşte. Nu de alta, dar ne e teamă să nu scăpăm pe cineva din vedere şi să se supere, să se simtă jignit… Ne mai frământă o curiozitate: banii pentru pachetele de Paşte împărţite de puterea locală proveneau din vreo sponsorizare? Sau au fost folosiţi bani de la bugetul local? Dacă e valabil cel de-al doilea caz, atunci cei care au primit pachete ar trebui să afle că nu aleşii le-au făcut CADOU pachetele, ci că, de fapt, şi le-au plătit singuri din banii lor de cetăţeni contribuabili.
O ultimă întrebare: cu aceste pachete oferite sinăienilor nu aţi făcut decât un simplu, modest gest creştinesc, domnilor aleşi, nu-i aşa? Departe de dumneavoastră gândul vreunei mite electorale, pentru că ştiţi bine că legea pedepseşte aşa ceva, nu?

You may also like...

Leave a Reply