Se pare că s-a ajuns deja la formula: „care dai mai mult“? Pe mâinile cui va încăpea soarta barăcilor construite în centrul oraşului?

Se pare că în cazul complexului de barăci din faţa vechiului sediu al poştei asistăm la un nou caz de favorizare a clientelei politice de către puterea locală. Datorită renumitei „transparenţe“ a acesteia referitor la acţiunile pe care le întreprinde, nu suntem în măsură să tragem o concluzie clară asupra a ceea ce se întâmplă cu acest obiectiv edilitar. Însă, cum spune proverbul, niciodată nu iese fum fără foc. Din informaţii noastre se pare că acolo a apărut deja un contract de concesiune între o persoană particulară cu trecere „la nivel înalt“ în administraţia locală sinăiană şi primăria oraşului.

Dotări de ultimă generaţie

Ansamblul în cauză a fost ridicat, dacă nu ne înşeală memoria, în cadrul proiectului VIA Sinaia. Adică cu bani nerambursabili primiţi în mare majoritate de la Uniunea Europeană şi Guvern. În prima fază construcţia arăta cam golaşă. Brusc edilii noştri şi-au dat seama că la Sinaia an de an vine iarna şi tarabele respective vor fi inutile. Astfel s-a trecut la transformarea lor în chioşcuri, montându-se nişte elegante termopane plus o instalaţie de încălzire a întregului complex dotată cu centrală termică proprie.

Alţi bani de la buget pentru chioşcurile din centru

Lucrare amplă, nu-i vorbă, care a costat o sumă deloc modestă. O fi fost plătită de la bugetul local, o fi fost şi ea pusă pe lista de cheltuieli plătibilă cu bani europeni nerambursabili? Asta numai puterea locală ştie. Şi e cam greu să o determini să spună şi opiniei publice astfel de chestiuni… Nu am putut afla cu siguranţă dacă în momentul de faţă lucrările sunt complet finalizate sau nu. Asta pentru că la rubrica de cheltuieli a bugetului local pe anul 2015 este cuprinsă pentru acest obiectiv suma de 92.000 de lei.

O întrebare simplă

Aflată de fapt pe buzele majorităţii oamenilor. Care sunt interesele în acest caz privind concesionarea acestui mini-complex comercial? Spre exemplu, tarabele de lângă Peleş sunt închiriate direct de primărie. Deci?… Oricum, viitorul apropiat va scoate inerent la lumină adevărul în acest caz.

You may also like...

Leave a Reply