În jurul primăriei se construieşte „zidul plângerii“… imposibile!

Puterea locală nu conteneşte să ne uimească cu surprize care mai de care mai inedite, mai fascinante. De data aceasta este vorba de o construcţie cât se poate de durabilă executată din beton armat. După cum se poate observa şi din imagine pe una din laturile clădirii noi a primăriei de-a lungul porţiunii din amonte a străzii Piaţa Unirii, a răsărit de curând un zid de dimensiuni impresionante. Atât ca grosime, cât şi ca înălţime.

Transparenţa puterii locale

Impresionanta construcţie se pare că se află abia la început. Din anumite „surse“ am auzit că bravii noştri edili au în vedere ca acest impunător brâu de beton armat să se întindă împrejurul celor două sedii al primăriei: cel nou şi cel proaspăt renovat. Astfel se va crea un zid de apărare perfect. Pentru eficientizarea scopului acestui zid pe muchia de deasupra vor fi montate, pe două nivele, suluri din sârmă ghimpată. Vă veţi întreba pentru ce este nevoie de această fortificaţie în plin oraş şi, culmea, în jurul întâiului for edilitar? Şi noi ne-am întrebat acelaşi lucru.

Destinele urbei se croiesc în linişte

Scopul zidului va fi evident acela de a-i proteja de acum înainte, cât mai eficient cu putinţă, pe aleşii noştri şi pe funcţionarii din subordine de toţi aceia care îi deranjează. Adică de cetăţenii oraşului care vin să ceară cine ştie ce audienţe, să depună plângeri şi să-şi rezolve diverse probleme, creând mari turbulenţe în activitatea celor ce ostenesc exclusiv pentru Sinaia. Urmare a ridicării zidului, astfel de probleme vor dispărea, aleşii şi funcţionarii putând lucra în cea mai mare tihnă. Nu vor mai risca, nici ca până acum, să se îmbolnăvească de nervi din cauza întrebărilor cetăţenilor nedumeriţi. Cine vrea informaţii n-are decât să caute pe internet! În plus de asta, e mare nevoie de linişte, căci încep Mondialele de Solitaire. (PAMFLET)

You may also like...

Leave a Reply