Evacuaţii / evacuabilii rămân la cheremul mai marilor urbei? Puterea locală schimbă iar criteriile pentru obţinerea unei locuinţe sociale!

proiect evacuati punctaj

Legat de acest subiect am considerat absolut necesar să intrăm direct în miezul problemei, fără alte introduceri. În ultima şedinţă a Consiliului local, pe masa aleşilor noştri s-a aflat un proiect de hotărâre privind modificarea criteriilor de ierarhizare prin punctaj pentru întocmirea ordinei de prioritate a chiriaşilor care locuiesc / au locuit în imobilele retrocedate foştilor proprietari. Un act normativ absolut simplu şi la obiect prin natura lui. Însă din Raportul de specialitate întocmit de Departamentul Patrimoniu şi Protecţie Civilă al oraşului aflăm că puterea locală este la curent cu un lucru care doare tare pe sinăienii evacuaţi / evacuabili.

AŞTEPTÂND UN SEMN CU MARE INTERES

Numărul chiriaşilor care locuiesc şi acum în imobilele restituite foştilor proprietari din Sinaia este mare. Măsura de protecţie în acest caz este repartizarea unei locuinţe sociale. Dar ea se adresează în primul rând acelor persoane / familii a căror situaţie locativă este sau poate deveni în mod iminent gravă, iar venitul mediu net lunar (…) este sub nivelul câştigului salarial mediu net pe economie (…). Conform legii proprietarii sunt obligaţi conform legii să încheie cu chiriaşii din locuinţele retrocedate contracte de închiriere pe termen de cinci ani de la data punerii în posesie. După cum aflăm din documentul menţionat, există multe situaţii în care chiriaşii nu şi-au revendicat dreptul respectiv sau, mai grav, proprietarii n-au ţinut seama de prevederea legală, rezultând un termen mai mic de cinci ani în contractele de închiriere. Puterea locală se bate cu pumnul în piept şi de această dată, spunând că a dat în folosinţă 112 locuinţe sociale şi că urmează să fie date în continuare în folosinţă încă 28.  Probabil e vorba de ultimul bloc de pe Aleea Kusadasi. Trebuia dat în folosinţă acum ŞASE ANI, stimaţi edili. Să credem oare că nu-l păstraţi ca momeală pentru campania electorală din 2016? În tot acest timp aţi avut banii necesari ca să finalizaţi imobilul respectiv. Ce poveste aţi mai putea inventa ca să-i îmbrobodiţi pe oameni, când totul e limpede ca lumina zilei?

CRITERII SĂ FIE, DAR SĂ LE ŞTIE ŞI BIEŢII EVACUAŢII

Ar mai fi de spus doar că cele mai afectate persoane, care nu au o soluţie viabilă pentru găsirea unei locuinţe sunt cele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 60 de ani. Problema poate se va rezolva la un moment dat, numai că stupefiant este modul în care puterea locală tranşează problema. Consiliul local a aprobat MODIFICAREA criteriilor de ierarhizare prin punctaj a celor care trebuie să primească o locuinţă socială. N-ar fi pentru prima oară când sinăienii s-ar putea confrunta cu tot felul de… „surprize, surprize“! Acum va primi locuinţă cine are nevoie, cine merită sau cine… TREBUIE? Dar cui îi mai pasă de cei care aşteaptă zadarnic? (VA URMA)

You may also like...

Leave a Reply