Parcarea din faţa gării a ajuns sub aripa SC Transport Urban Sinaia

Sinaia trece în momentul de faţă printr-o nouă „prefacere“ în ceea ce priveşte locurile de parcare. Chiar dacă în anumite cazuri numărul acestora va creşte consistent, spre bucuria celor de la SC Transport Urban care aşteaptă încasări din ce în ce mai mari, la nivel orăşenesc problema e departe de a fi soluţionată şi e evident că încă suferim serios din cauza (in)suficienţei locurilor de parcare existente la Sinaia.

În ultimii ani am rămas într-adevăr profund impresionaţi de atitudinea extraordinar de consecventă a puterii locale atunci când vine vorba de SC Transport Urban Sinaia SRL. Sunt atât de înverşunaţi, încât ai crede că sunt gata să se facă luntre şi punte doar, doar or mai găsi încă o sursă care să fie aducătoare de venituri în vistieria societăţii ce ne transportă public pe cablu şi pe şosea.

Parcările publice, un subiect fierbinte

Tot cu trecerea timpului am constatat că din ce în ce mai multe parcări publice din oraşul nostru intră în administrarea societăţii de transport în comun sinăiene, fiind aducătoare de venituri. Nu avem cifrele exacte ale încasărilor realizate din exploatarea parcărilor în ultimul an sau măcar pe prima parte lui 2015. Probabil că în calculele lor contabile veniturile pe care le aduc aceste parcări sunt dacă nu mari, cel puţin foarte necesare pentru ca bilanţul contabil final al Transport Urban să fie unul mulţumitor pentru toată lumea – adică legat şi de redevenţele care trebuie plătite către consiliul local de pe urma parcărilor respective.

Parcarea de la gară – sursă de venituri pentru Transport Urban

Din câte am înţeles dintr-o discuţie purtată cu reprezentanţii CFR-ului terenul pe care se află uriaşa parcare aflată în faţa sediului gării regale (ce cuprinde nu mai puţin de 70 de locuri) s-a aflat din timpuri destul de vechi în proprietatea societăţii de transport feroviar. În ultimii ani a existat un conflict latent, mocnit, între reprezentanţii CFR-ului şi cei ai puterii noastre locale referitor la parcarea în cauză. Dar acum vine marea surpriză! În ultima şedinţă a Consiliului local aleşii noştri au decis aprobarea unui proiect de hotărâre privind modificarea numărului locurilor de parcare date în administrare către SC Transport Urban Sinaia SRL. Datorită uluitoarei transparenţe către opinia publică a puterii locale, deocamdată nu putem afirma cu certitudine altceva decât că în urma elaborării şi aprobării acestui act normativ Transport Urban va băga în propria vistierie sumele plătite de cei care folosesc cele 70 de locuri din zona gării CFR.

Legat de această decizie a puterii locale de a mări numărul locurilor de care dispun unele locuri sinăiene, frapant este faptul că pe Drumul Cotei capacitatea devine mai mult decât dublă, ajungând de la 70 la 151 de locuri. În ceea ce priveşte parcarea de la gară, lucrurile rămân bătute în cuie: 70 de locuri de parcare au fost, 70 vor fi şi de acum încolo date în exploatare către SC Transport Urban. În plin centru, pe strada Cuza Vodă, se află o parcare foarte solicitată. Aceasta va avea de acum înainte în loc de 55 un număr de 66 locuri de parcare. O situaţie „înfloritoare“ întâlnim pe bulevardul Ferdinand. Într-un final nu vor mai rămâne decât 73 de locuri, datorită faptului că un număr de 5 locuri vor fi închiriate de primărie pentru o unitate turistică din zonă care are mare nevoie de aşa ceva… Şi ca să nu lungim prea mult povestea noastră, considerăm că ar mai merita de menţionat situaţia ce se va regăsi pe strada Octavian Goga, arteră cu o importanţă aparte în economia rutieră a Sinaiei. Aici se vor găsi 93 de locuri de parcare. Asta pentru că 5 din totalul de 98 de locuri sunt parcări cu plată cu abonament rezidenţial.

DSCN8308

You may also like...

Leave a Reply