Iată dovada că ne aflăm exact pe muchia prăpastiei! Puterea locală a decis să lase promovarea turistică pe mâna Transport Urban şi Sinaia Forever…

proiect

Dacă n-aţi aflat până acum, stimaţi cititori, aflaţi că de fapt PRIORITATEA NUMĂRUL UNU a administraţiei noastre locale din strategia de dezvoltare a oraşului Sinaia o reprezintă nici mai mult, nici mai puţin decât…  dezvoltarea şi promovarea turismului local! Asta chiar că e „o bombă“!  Nu e vorba de vreun zvon sau de vreo promisiune. Am aflat despre acest lucru dintr-un raport de specialitate, semnat de „însuşi“ city-managerul urbei, implicatul Marian Valerie Panait! Acest document stă la baza unui proiect de hotărâre recent aprobat de aleşii noştri legat de constituirea Asociaţiei Centrul de Turism şi Promovare Sinaia şi de Actul Constitutiv şi Statutul organizaţiei în cauză.

Bineînţeles că puternicii oraşului nu vor lăsa cele două societăţi „singure acasă“, să acţioneze de capul lor. Acestea vor avea alături Oraşul Sinaia (prin autoritatea acestuia, care va fi reprezentanta principală!) precum şi pe SC Sinaia. Aşadar de acum înainte Asociaţia CENTRUL DE TURISM ŞI PROMOVARE SINAIA va funcţiona doar cu aceşti patru membri. La inceput s-a plecat cu ideea ca această asociaţie să aibă un total de şase membri. Însă socoteala de la Sinaia a fost dată peste cap de unii membri fondatori care aparţin unor societăţi comerciale de profil ce nu sunt din localitatea noastră. Şi în acest mod simplu activitatea acestei entităţi a trenat un timp destul de lung… Cireaşa de pe tort o constituie faptul că la începutul acestui an doi dintre membri fondatori ai asociaţiei au spus „Piua!“. Lor nu le fierbea oala turismului la Sinaia, aşa că ceilalţi membri asociaţi ai companiilor lor nu au fost de acord cu participarea lor la constituirea asociaţiei sinăiene… Văzând aceasta, ai noştri nu s-au lăsat! Au pus piciorul în prag şi pe dată au modificat HCL 33/2014. Astfel asociaţia sinăiană are de acum doar patru membri fondatori şi în acest fel nimeni nu o mai poate împiedica să funcţioneze la capacitate maximă. Poate vă întrebaţi ce este de fapt Centrul de Turism şi promovare Sinaia? Ei bine, este o asociaţie care va identifica, dezvolta şi promova turismul sinăian. Acest centru a apărut din necesitatea acută de identificare şi promovare a potenţialului turistic local, ca şi întreg unitar, plecând de la realitatea din teren, respectiv de la dimensiunile afacerilor din domeniu pentru care eforturile singulare de promovare ale proprietarilor de unităţi de cazare şi alimentaţie ar fi insuficiente şi nu ar putea avea un impact semnificativ. Cu alte cuvinte, tradus pe înţelesul tuturor, justificarea de mai sus explică – în obişnuitul limbaj de lemn al puterii locale – faptul că agenţii economici din turism de la noi din localitate nu s-ar putea nici în ruptul capului descurca singuri. Deci, au mare nevoie de această asociaţie, formată din „cei patru magnifici“, respectiv Oraşul Sinaia, SC Transport Urban, SC Sinaia Forever şi SC Sinaia.  În ce priveşte Transport Urban şi Sinaia Forever, avem ferma convingere că sunt cele mai potrivite pentru promovarea turistică sinăiană. Trecând peste SC Sinaia, ar mai rămâne Oraşul Sinaia, evident prin reprezentanţii săi legali. Pentru că nu putem uita implicarea în promovarea turismului care s-a făcut până acum: taxe abuzive, caracatiţe etc.

You may also like...

Leave a Reply