Puterea locală şi-a propus să izgonească turiştii din Sinaia prin orice mijloace? „Cine-a pus stănoaga în drum, n-a fost un edil prea bun“!

Puterea locală dă în ultima vreme semne că vrea să se întreacă pe sine în a face rău oraşului şi sinăienilor prin orice metode îi stau la îndemână. Zilele trecute însă am asistat la o acţiune de acest gen, de data aceasta aproape ieşită din comun. Exact pe linia continuă de pe mijlocul străzii Aosta, până spre uriaşul giratoriu din centru, a fost montată gigantica stănoagă din bârne groase din lemn, ştiinţific denumită „separator de sensuri de mers“. Tuturor participanţilor la trafic le era mare dor de ea! După ce-a fost scoasă de pe bulevardul Carol I, n-am mai avut parte de spectaculoasele accidente rutiere pe care le provoca fie ziua, fie noaptea, şi astfel viaţa noastră s-a plafonat în monotonie. Dar nu e bine să cobim. Cine ştie, poate le dăm ideea şi or s-o instaleze la loc. Deocamdată stănoaga de pe Aosta, deşi mult mai redusă ca lungime, a reuşit încă din primele zile de când şi-a făcut apariţia să pună în mare dificultate traficul rutier. În weekend autocarele s-au străduit în zadar să se deplaseze pe porţiunea respectivă de drum din cauza acestei aproape sadice iniţiative a edililor noştri. Este din ce în ce mai greu de explicat motivul pentru care puterea locală ţine cu tot dinadinsul să facă tot ce-i stă în putinţă să alunge turiştii din Sinaia. Nu erau suficiente caracatiţele, balamucul săpăturilor, raliurile şi toate puerilităţile cu pretenţie de eveniment care una, două blochează îndelung centrul oraşului? Ne mai lipseau aceste două bârne uriaşe pe zece picioare în mijlocul drumului ca să nu mai poată trece nici un autocar cu turişti. Când vor ajunge acasă, credeţi oare că-şi vor sfătui rudele şi prietenii să vină la Sinaia? Sau le vor povesti cum au reuşit edilii noştri să le strice vacanţa? Evident că varianta a doua este singura plauzibilă. Ne e teamă ca nu cumva ceea ce s-a întâmplat pe strada Aosta să fie doar vârful icebergului şi să ne trezim că ai noştri edili, doldora de iniţiativă, se vor apuca în continuare să monteze astfel de piedici în buna desfăşurare a traficului rutier, pe cât de periculoase, pe atât de improprii, şi prin alte zone de pe bulevardele centrale ca să ne putem bucura de o cât mai mare eficacitate în încercarea de a-i determina pe turişti să nu ne mai calce vreodată pragul. Nu suntem cinici. Dar dacă mai marii noştri vor cu tot dinadinsul să facă harcea parcea traficul rutier şi să pună beţe-n roate turismului şi în acest mod, de ce nu montează stănoage direct de-a curmezişul drumului? Scăpăm odată pentru totdeauna şi de turişti şi de autocare şi de trafic rutier… Sinaia va rămâne pustie şi liniştită şi în felul acesta puterea locală va avea satisfacţia că a luat nişte măsuri de maximă eficienţă…

P.S. Vă daţi seama cât de încântaţi au fost turiştii pe care şoferul i-a debarcat din autocar cu bagajele în spate, în plin centru, să se descurce cum or putea. Probabil că toţi au mulţumit în gând conducerii oraşului pentru înţeleapta iniţiativă de a bloca o arteră principală.

You may also like...

Leave a Reply