Să fie vorba de o nouă formă de ramolisment administrativ? De necrezut! Puterea locală era să uite de unde mai are de încasat bani la buget!

raport

Am constatat de multă vreme că mai marii noştri sunt foarte atenţi, foarte chibzuiţi atunci când se pune problema cheltuirii banului public. Bineînţeles că reversul medaliei se înscrie în aceeaşi linie. Există, la fel, un interes deosebit şi pentru identificarea oricăror surse de venit care ar mai putea alimenta – fie şi cu ceva mărunţiş – bugetul local.
Iată însă un lucru menit să uimeacă pe oricine în contextul celor prezentate mai sus. Să fi uitat pur şi simplu administraţia locală de o sursă de redevenţe, fie ea cât de modestă? E posibil aşa ceva? Ei bine, din câte se pare, acest lucru chiar s-a întâmplat…
De curând aleşii noştri au hotărât ca Muzeul oraşului Sinaia să intre sub aripa Centrului Cultural Carmen Sylva, care urmează ca pe viitor să se ocupe şi de administrarea acestuia. În schimb, în Hotărârea nr.10/10.03.2015 culmea, s-a omis să se stabilească redevenţa care trebuie achitată de către această nou înfiinţată instituţie culturală ce va funcţiona în Palatul Stirbey. Nu discutăm despre cine ştie ce sumă! E vorba doar de 1000 de lei pe an, şi chiar şi acest modest venit va putea fi plătit trimestrial la bugetul local. Acum s-a reparat greşeala, pentru că aleşii noştri au aprobat proiectul de hotărâre ce reglementează chestiunea. Ne-am mai liniştit!

You may also like...

Leave a Reply