Manifestări de excepţie la Centrul Cultural „Aurel Stroe“ Buşteni

Sâmbătă, 30 mai 2015, a avut loc un recital vocal-instrumental intitulat “Vă place… vocea sau vioara?”. Manifestarea este o acţiune în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni care a fost realizată în parteneriat cu Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti.
Anastasia Ghiţă, soprană, absolventă a Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti promoţia 2015, secţia canto, şi-a prezentat, la Centrul Cultural “Aurel Stroe”, „Recitalul de Absolvenţă“. Tânăra artistă a fost susţinută şi acompaniată de invitaţii săi Diana Spânu Dănilă, la pian şi Lucian Gabriel Dănilă, la vioară. Aceştia au intrat, cu tânăra artistă, într-un dialog muzical interpretând o serie de lucrări pentru vioară şi pian.
Programul, format din lucrări de largă popularitate din repertoriul universal, a fost apreciat de publicul aflat în sală, care a răsplătit virtuoazitatea protagoniştilor cu aplauze susţinute şi flori.  În perioada 2 – 5 iunie 2015, în cadrul unui schimb cultural, Centrul Cultural “Aurel Stroe” şi Filarmonica Banatul – Timişoara, vor realiza o acţiune comună la Timişoara.
Astfel, joi, 4 iunie 2015, la ora 19.00 va fi vernisată expoziţia de sculptură “Lemn si duh” a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, cu lucrări care se află în custodia Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni. Lucrările vor fi expuse în Foaierul sălii Capitol al Filarmonicii Banatul, unde vor putea fi văzute în perioada 4 -26 iunie. Cu această ocazie va fi lansat volumului de versuri “Ardere” (poeme de vorbe şi linii) aparţinând lui Grigore Golubeanu.
Acţiunea se va încheia cu un Recital vocal-instrumental oferit de baritonul Alexandru Şuca, Sorin Petrescu la pian, Doru Roman – percuţie, Lucian Petrila la vioară şi Andreea Petrila la violoncel, artişti ai Filarmonicii Banatul – Timişoara. Programul va cuprinde „Cântece“, pe versuri de Grigore Golubeanu şi muzică, de Ionică Pop, Spiegel im Spiegel de Arvo Pärt şi Vals de D. Şostacovici. În cadrul schimbului cultural, se vor stabili şi coordonatele celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional “Aurel Stroe” care va avea loc în luna octombrie la Buşteni. Sâmbătă, 6 iunie 2015 la ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, MIKE GODORAJA & BLUE SPIRIT vor susţine, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe”, un spectacol muzical intitulat “Vă rog să aveţi o viaţă frumoasă”, cu piese din noul lor album “Hippie cu diamante”. Intrarea va fi liberă.

You may also like...

Leave a Reply