Stănoaga dă „sarea şi piperul“ traficului rutier din urbea noastră. Cu pedala-n podea: depăşiri ca-n filme pe strada Aosta

Puterea locală ţine nespus la moralul sinăienilor! Ca să nu ne scufundăm complet în butoiul cu melancolie, încearcă să ne ofere, cum şi pe unde poate, tot felul de senzaţii tari, de trăiri spectaculoase, de momente de maximă intensitate.

Zilele trecute am rămas uimiţi, fiind martorii unui eveniment rutier pe care, sincer, nu-l vede oricine în fiecare zi. Un ditamai autocarul (gabarit mare şi tonaj pe măsură), sfidând normalitatea şi liniştea ce ar trebui să caracterizeze un orăşel ca al nostru, s-a luat la întrecere cu un autoturism. Momente de maximă tensiune, încordare! Prilej pentru cei pasionaţi să-şi amintească cu nostalgie de un Nicky Lauda… Era să enumerăm şi pe Ayrton Senna sau Michael Schumacher, am fi devenit pesimişti pentru că brazilianul a ajuns deja la cele veşnice, iar neamţul nu se simte nici el prea bine. În schimb, şoferii noştri au scăpat nevătămaţi. Fascinant este în acest caz tupeul. Să te avânţi cu ditamai autocarul – mai mare ca un vagon de tren – pe contrasens, sperând că vei putea accelera (mai ales la deal!) atât de tare încât să poţi depăşi un autoturism, e o dovadă de îndrăzneală! Curaj nu-i putem spune, ci doar nesăbuinţă. Totul, bineînţeles, pe fondul jalnicei decizii a celor care ne-au binecuvântat din nou cu stănoaga pe mijlocul străzii Aosta. Ce-or fi aşteptând oare? Chiar nu vor s-o demonteze decât dacă avem parte de o tragedie?

You may also like...

Leave a Reply