Centrul Cultural „Aurel Stroe“ din Buşteni, implicat într-un: Itinerariu expoziţional pe meleaguri timişorene

o parte din echipa de la busteni

Joi, 4 iunie 2015, a fost vernisată expoziţia “Lemn si duh” a sculptorului ploieştean Nicolae Lupu, cu lucrări care se află în custodia Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni. Despre expoziţie au vorbit sculptorul timişorean Constantin Grangure şi arhitectul M.C. Donici. Aceştia au remarcat capacitatea autorului de a transpune idei în formă sculpturală, îmbrăcându-le în materia nobilă a lemnului. Expoziţia se află în Foaierul sălii Capitol al Filarmonicii Banatul, unde va putea fi vizitată în perioada 4 -26 iunie; Cu această ocazie, Grigore Golubeanu şi-a lansat şi la Timişoara volumul de versuri “Ardere” (poeme de vorbe şi linii); Despre poeziile care compun volumul a vorbit scriitorul conf.univ. Daniel Vighi. De asemenea, compozitorul clujean prof.univ.Ionică Pop a relatat despre întâlnirea domniei sale cu versurile autorului şi despre transpunerea lor muzicală. Acţiunea s-a încheiat cu un Recital vocal-instrumental oferit de baritonul Alexandru Şuca, Sorin Petrescu la pian, Doru Roman – percuţie, Lucian Petrila la vioară şi Andreea Petrila la violoncel, artişti ai Filarmonicii Banatul – Timişoara. Programul a cuprins Cântece pe versuri de Grigore Golubeanu şi muzică de Ionică Pop, Spiegel im Spiegel de Arvo Pärt şi Vals de D. Şostacovici. Sâmbătă, 6 iunie 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT a susţinut, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe”, un spectacol muzical intitulat “Vă rog să aveţi o viaţă frumoasă”, cu piese din noul lor album “Hippie cu diamante”. Artiştii au creat o atmosferă antrenantă şi plină de nostalgii, mai ales pentru spectatorii mai în vârstă, care au crescut cu muzica lor, fiind răsplătiţi prin aplauze şi flori şi rechemări la rampă prin nenumărate bisuri. În deschiderea concertului, scriitoarea Valeria Ioniţă şi-a lansat recenta carte în format digital “Exilat în România”. La editarea în format digital a cărţii şi-a adus contribuţia domnul Horia Bârleanu.
Duminică, 7 iunie 2015, micii dansatori de la cursurile de dans sportiv din cadrul Centrului Cultural “Aurel Stroe” au susţinut un spectacol demonstrativ, în principal pentru părinţi, dar evoluţia lor pe scenă a fost apreciată unanim şi de ceilalţi spectatori.
În perioada 8-9 iunie 2015, Asociaţia KAIZEN Manager Club, The Overseas Human Resources and Industry Development Association şi Asociaţia Clean Up Japonia, cu sprijinul Primăriei oraşului Buşteni, vor realiza, în cadrul programului “Educaţie KAIZEN pentru România” o acţiune “5S Public pentru oraşe” prin care se va conştientiza nevoia de a spune “Da” schimbărilor în bine şi creării unor mai bune practici în cadrul vieţii sociale.
Acţiunea se va concretiza şi printr-o activitate practică de ecologizare a unor zone de interes turistic din Buşteni, la care este încurajată participarea unor cât mai diferite categorii sociale (de la elevi, la manageri ale unor companii locale dar şi internaţionale.)
Sâmbătă, 13 iunie 2015, începând cu ora 17.30, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” – Buşteni se vor desfăşura două evenimente culturale. Lansarea de carte a scriitoarei, scenaristei şi profesoarei Mariana Munteanu. Este vorba de cartea “Fiii cerului” aparută la Editura Daco-Română prin generozitatea primarului oraşului Buşteni, domnul Emanoil Savin, care a sponsorizat editarea cărţii. Cartea este un roman, care face o incursiune prin universul esoteric al spiritualităţii daco-române. Lecturarea romanului ar echivala cu un adevărat drum iniţiatic. După lansare, va urma un recital de muzică folk şi pop “Dor de vremuri”, susţinut de trupa “Korsar”, compusă din Narcis Tran la chitară şi voce şi Trestian Dumitrescu la vioară. Ei vor interpreta piese din noul lor album cu melodii proprii şi din repertoriul trupei Phoenix. Săptămâna aceasta şi cea care urmează vor avea loc la Centrul Cultural “Aurel Stroe” serbări şcolare de sfârşit de an după o programare a şcolilor din Buşteni. Duminică 14 iunie 2015, ora 11.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni va avea loc un recital vocal instrumental susţinut de tineri interpreţi de la Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”, Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Recitalul face parte din cadrul Festivalului Naţional “Remember Enescu”. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Remember Enescu” şi se înscrie în Programul Naţional „Ambasadorii muzicii”. Coordonatoarea acţiunii este doamna prof. Mihaela Tomescu. Programul cuprinde lucrări vocale şi instrumentale de largă popularitate din muzica clasică naţională şi universală.

You may also like...

Leave a Reply