Acum ne-am pricopsit şi cu mobilier urban sub formă de foişoare… multifuncţionale

Marea majoritate a sinăienilor nu mai e demult contrariată de ceea ce i se întâmplă. Asta pentru că deciziile şi iniţiativele administraţiei locale sunt pe cât de inedite, pe atât de imprevizibile. Şi aşa cum s-a dovedit de foarte multe ori, în ultimă instanţă, tot pe atât de nefolositoare. O nouă astfel de „minune“ edilitară loveşte din plin ambientul sinăian. Bulevardul Mare n-avea destul mobilier urban, îi mai lipseau nişte foişoare. Să nu uitaţi, în primul rând, stimaţi contribuabili că orice construcţie de acest gen – de tip „efemeridă urbană“ – costă bani. Mai precis spus, vă costă bani. Probabil că din „portofelul“ măreţului proiect de refacere a centrului nu s-au tocat încă toţi banii şi trebuiau cheltuiţi şi ultimii firfirei până la bilanţul final. Iată că acum s-a reuşit rezolvarea problemei. Foişoarele sunt bune de folosit în următoarele scopuri:
1. toalete publice? – fiţi siguri că nimeni nu se va jena
2. locuinţe sociale? – şi aşa nu avem şi mulţi sunt aceia care n-au un acoperiş deasupra capului, deşi trebuiau să-l aibă de acum 8 ani. Şi multe alte posibilităţi de utilizare.

Vă lăsăm dumneavoastră, ca exerciţiu de imaginaţie, să vă gândiţi la ce ar fi utile aceste hardughii în plin trotuar. În orice caz în cadrul proiectului de modernizare a centrului oraşului nu figurau nici pe departe aceste hidoase cuşti din metal înfipte în trotuar. Dacă tot trebuiau cheltuiţi nişte bani măcar puteau fi schimbate la infinit panseluţele sau băncile care se rup dacă îndrăzneşti cumva să se aşezi pe ele. Oare ce altă surpriză edilitară ne mai aşteaptă de acum încolo, căci centrul Sinaiei este destul de înţesat de astfel de minuni scornite de imaginaţia bogată a aleşilor noştri?

You may also like...

Leave a Reply