Parteneriat Primăria Buşteni, Cris-Tim şi Kaizen România! Amplă acţiune de ecologizare, în zona Telecabinei din Buşteni

Actiune ecologizare Busteni 2

Arealul dimprejurul telecabinei din staţiunea Buşteni reprezintă, după cum bine se ştie, o zonă de agrement foarte solicitată pe tot parcursul anului atât de turişti, cât şi de localnici.
Era firesc astfel ca edilii să o aibă în atenţie şi să o îngrijească aşa cum se cuvine. Iată că, în acest context, de curând, în locul sus amintit s-a desfăşurat o intensă acţiune de ecologizare. Protagoniştii acestei intervenţii, care s-a făcut pe bază de voluntariat, sunt un număr de peste 50 de elevi care învaţă la Colegiul „Ion Kalinderu” din staţiunea de la poalele Caraimanului. Alături de ei s-au aflat un grup de oameni de afaceri sosiţi tocmai din Japonia, împreună cu o serie de reprezentanţi ai grupului comercial Cris-Tim, precum şi ai institutului Kaizen România. La manifestare nu au lipsit, evident, nici reprezentanţi ai autorităţii locale, care au dovedit, încă o dată în plus, că le pasă felul în care arată Buşteniul.
Această acţiune – denumită sugestiv „5S Public”- a fost susţinută din plin de Asociaţia „Clean Up” din Japonia, care are o vastă experienţă internaţională şi a dobândit până în prezent o serie consistentă de rezultate cât se poate de remarcabile obţinute în proiecte de ecologizare de acest gen. Foarte important de menţionat este şi faptul că această acţiune de ecologizare „5S Public” reprezintă un eveniment inedit şi, de asemenea, complex de aplicare a metodelor japoneze promovate de Kaizen Institute pentru îmbunătăţirea relaţiilor sociale la nivelul oraşelor. Acest gen de manifestări reunesc parteneri cu activităţi în mediul privat, administraţie publică, mass media şi, nu în ultimul rând, în diverse ONG-uri. Încheierea acestui eveniment deosebit a fost marcată de un moment festiv, o petrecere selectă dedicată voluntarilor români şi străini, locul de desfăşurare fiind superba terasă a Castelului Cantacuzino din Buşteni

You may also like...

Leave a Reply