Aleşii noştri au început să uite pentru ce anume sunt destinaţi banii din bugetul local? Oare când vor fi folosiţi cei 200.000 lei prinşi în buget pentru refacerea locurilor de joacă din Sinaia?

Nu credem că mai e un secret pentru majoritatea sinăienilor faptul că locurile de joacă pentru copii din diverse cartiere ale oraşului nu-şi mai merită demult acest nume!
Nu putem trece cu vederea însă faptul că puterea locală a folosit mereu la alegeri acest subiect drept „pârghie“ electorală. Se vorbea despre aceste obiective edilitare ca despre nişte „priorităţi“ ale caietului de sarcini pe care mai marii noştri le aveau de dus la îndeplinire. Promisiunile trebuie ţinute, era mesajul lor către sinăienii cu drept de vot…
Ştim şi noi, ştiţi şi dumnevoastră, stimaţi cititori, cât preţ se poate pune pe promisiunile actualei puteri locale sinăiene, chiar dacă este vorba de o aşa numită „prioritate“!

Nici banii pentru locurile de joacă nu „pot“ fi cheltuiţi?

Anul acesta bugetul local dedică nu mai puţin de 200.000 de lei pentru repararea / reabilitarea locurilor de joacă pentru copii din cartierele oraşului, inclusiv cel din parcul central, Dimitrie Ghica. Pentru cei neiniţiaţi, asta înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât două miliarde de lei vechi. E o sumă cu care într-adevăr s-ar putea realiza anumite lucruri. Asta, bineînţeles, dacă cei responsabili şi-ar dori acest lucru şi dacă totul nu ar fi decât o dibace plimbare cu hârtii şi acte prin birourile primăriei şi prin sertarele celor ce asudă acolo. Suntem curioşi să aflăm câţi dintre funcţionarii din primărie, responsabili cu această problemă, o iau în seamă? Nici nu mai are rost să ne întrebăm cine, până la urmă, trebuie să se ocupe de refacerea leagănelor distruse sau de repunerea pe picioare a anumitor locuri de joacă. Nu putem acuza pe nimeni de rea-voinţă, dar am vrea să ştim ce se va alege de toţi aceşti bani. Vor fi, ca şi în cazul spitalului sau a altor obiective edilitare, „redirecţionaţi“ strict către anumite obiective „de interes“ despre care nu ne-am propus să le discutăm acum? Am văzut cât de mult îi pasă puterii locale de sinăienii cu drept de vot. Ce-ar mai fi de spus despre bieţii copii?

You may also like...

Leave a Reply