Alungaţi fără milă… Turiştii au devenit „inamici publici”?

Nu e vorba de nici o exagerare răuvoitoare. E pur şi simplu o constatare ceva mai veche, la care se adaugă necontenit argumente „pro”! De data aceasta nu discutăm de vreo caracatiţă pusă vreunui autoturism cu turişti (oprit chiar şi pentru un minut, două!) sau de giratoriile  şi stănoaga care fac un calvar traficul rutier sau alte asemenea piedici edilitare. Zilele trecute două ditamai autocarele, pline ochi cu turişti, au fost protagonistele unui nou gest de mare „ospitalitate”, chiar în mijlocul oraşului. Circulaţia – în plin weekend – era oprită! Asta pentru că edilii s-au gândit că atunci e cel mai prielnic moment să blocheze tot oraşul ca să poată fi repictate cu var marcajele rutiere. Ce dacă la sfârşit de săptămână e cel mai plauzibil să vină autocarele cu turişti? Şi aşa ne chinuim mereu să-i izgonim! Autocarelor din imagine le-a fost oprit drumul mai departe de giratoriul de la intersecţia bulevardului Carol I cu strada Aosta. Asta după ce încercaseră să ajungă la una din marile unităţi hoteliere din centru, venind pe bulevardul Republicii. Ghinionul lor, căci şi pe acolo accesul era blocat.

Ce mai contează? N-ar fi fost primii turişti debarcaţi din autocare cu „arme şi bagaje” – din motive similare – la distanţe serioase faţă de locul de destinaţie… Aşa o „promovare” turistică mai rar!

You may also like...

1 Response

  1. Dulca Vlad says:

    Asa carcotasi mai rar.Autocarele tranzitau Sinaia sau aveau o rezervare?In cate orase europene micute ca Sinaia ati fost si ati vazut autocare prin mijlocul lor ? Stiati ca in anumite orase turistice din Europa,poti parca masina regulamentar in parcare doar 1 ora,dupa care primesti amenda ?Suntem atat de delicati ca trebuie sa mergem cu masina sa cumparam paine si suc la magazinul aflat la 50 de metri de casa noastra dar ne suparam cand blocheaza rotile ca am blocat traficul.Acum sincer alta e miza articolelor,dar sincer veniti cu subiecte interesante ca deveniti puerili.Apropos de partea turistica,stiti cu cat a crescut gradul de ocupare pe parte de cazare in 2015 fata de 2014 si ce tranzit are orasul Sinaia ? Aveti idee cat capital de imagine aduc toate evenimentele organizate in Sinaia sau doar va intereseaza sa aiba pe unde sa treaca masinile spre Busteni ? Banuiesc ca nu altfel nu mai publicati articolul.

Leave a Reply