În asemenea situaţii nu se poate spune altceva decât „Doamne fereşte de mai rău!“ Din seria „refrene care nu ne iartă“: Macarale, stau să cadă peste noi, ruginii, macarale… în zori de zi!

După lungi opinteli şi multă gâfâială, puterea locală s-a hotărât că nu mai are rost să tragă de timp. A dat până la urmă în folosinţă blocurile sociale persoanelor cu grave probleme locative. Pe strada Spitalului s-a creat astfel un mic „miracol“. Perspectiva dormitului la un hotel de şapte stele (sub cerul liber), cu vedere la Carul Mare sau cea a chiriei exorbitante prin cine ştie ce văgăuni şi alături de cine mai ştie ce proprietari arţăgoşi, a apus. Asta odată cu tăierea la panglică a blocurilor sociale de către actuala putere locală, care nu s-a dat în lături să folosească aceste imobile drept momeală electorală şi să-şi câştige capital de imagine.

Un substitut original pentru lifturile lipsă?

Locuitorii din zonă s-au trezit mai mult decât satisfăcuţi. Nu au numai apartamente, ci şi o macara de câteva zeci de tone care le stă aproape în fiecare clipă. Deocamdată e bine ancorată în locul în care a fost montată de constructori. Încet, încet pârghiile care o ţin fixată în pământ vor rugini… Şi atunci va începe suspansul. Suspansul cel mare pentru că cel mic începe de fiecare dată atunci când bate vântul. Braţul superior al macaralei se învârte vâjâind pe deasupra blocurilor din două motive: unu: pentru că puterii locale nu-i pasă în vreun fel de acest neajuns rămas în urma şantierului şi, doi, pentru că oricând se poate produce un accident cu consecinţe dintre cele mai grave. Noroc că foştii posesori ai macaralei au fost oameni buni şi nu au blocat pârghia macaralei, astfel încât braţul să se poată roti când bate vântul. Altminteri, trecând peste tot sarcasmul sau umorul negru de care am putea fi acuzaţi, s-ar fi trezit cel puţin cu ea în balcon, dacă nu s-ar fi petrecut un incident mult mai grav. Din câte am aflat, puterea locală se dezice de macaraua respectivă. Aceasta este proprietatea unei firme de construcţii care a lucrat la aceste blocuri şi la scurt timp după ce a terminat lucrările la noi se pare că a dat faliment. În concluzie, nici macaraua nu-i mai trebuie şi nici nu mai are bani, chiar dacă ar vrea să vină să o ridice, societatea fiind lichidată. „Ai noştri“ nici atât nu au bani să rezolve situaţia…

You may also like...

Leave a Reply