O metodă absolut sigură de a-i determina pe tineri să rămână în Sinaia este asigurarea de locuinţe!

Numărul persoanelor cu grave probleme locative este unul consistent. Nu ne referim aici la situaţia generală. De data aceasta ne gândim la tinerii până în 35 de ani, care ar avea mare nevoie de o locuinţă deasupra capului. E firesc să ne întrebăm ce a făcut puterea locală în toţi aceşti ani de când conduce destinele oraşului, ca să aducă cât de cât o ameliorare acestei probleme? Deocamdată, în afară de promisiuni, nici noi şi nici opinia publică nu a văzut altceva. Cu promisiuni electorale nu prea se trăieşte! Acestea nu ţin de adăpost nimănui. Încă din campania electorală a anului 2008, chiar de la nivel foarte înalt, auzeam discursuri politice cât cuprinde de populiste. Chipurile, era nevoie să facem tot posibilul astfel încât să-i determinăm pe tineri să rămână în acest oraş, să trăiască, să muncească. Cu alte cuvinte, să-şi ducă viaţa aici astfel încât Sinaia să prospere.

Locuinţe şi locuri de muncă, un deziderat major!

Toată figura suna cât se poate de frumos. Numai că, din păcate, până în prezent au trecut şapte ani şi am cam rămas cu dezideratul în stand-by… Ruinele blocurilor ANL din cartierul Platou Izvor sunt un exemplu concludent în acest sens. O mărturie vie, nu atât a incapacităţii, cât a delăsării de care actuala putere locală dă dovadă clară în febrila ei activitate. Despre locurile muncă nu credem că mai are rost să vorbim, pentru că din cât se poate observa cu ochiul liber le dăm pâine albă de mâncat unor oameni veniţi de la peste 300 kilometri depărtare. Societăţile lor de construcţii ce căpuşează bugetul nostru local câştigă invariabil absolut toate licitaţii pentru lucrări publice din Sinaia şi execută cu mare profesionalism montări de borduri şi asfalturi de unică folosinţă. Cel puţin, la unele lucrări din cartierul Sf.Ilie – care implică borduri noi aduse din China după ce au fost scoase cele vechi de 100 de ani – e suficient să le dai un şut şi zboară din temelii. Dacă aşa se lucrează în Sinaia, ce să ne mai mirăm că ANL-urile pentru tineri zac de ani şi ani de zile sub formă de ruină şi nimănui nu-i pasă? Haideţi să-i reamintim puterii locale că în campania electorală din 2008 anunţa sus şi tare că lucrează în vervă la blocurile respective. Plus de asta sinăienii aflau încă un lucru minunat, şi anume că există banii şi nu sunt probleme ca blocurile sociale să fie date în folosinţă la termen. Suntem în 2015 şi ruinele respective stau şi acum mărturie vorbelor deşarte şi a demagogiei intrinseci de care dă dovadă puterea locală. Era să spunem cireaşa de pe tort, dar în cazul de faţă ar fi mai bine să vorbim despre gogoaşa de pe tort.

Încă un teren pentru ANL-urile tinerilor!

Actuala putere locală a mizat pe faptul că o anumită parte a electoratului e naivă. A mizat şi a câştigat. Însă şi figura cu urciorul care nu merge de foarte multe ori la apă până să crape e la rândul ei adevărată. Or fi gustoase gogoşile electorale, numai că n-au să ţină la infinit. În momentul în care la noi, în oraş, trei blocuri care ar fi trebuit să se constituie în apartamente ANL pentru tineri, zac de aproape un deceniu sub formă de ruşinoase ruine, să spui că mai aloci un spaţiu de 5000 de metri pătraţi pentru construirea altora este evident o îndrăzneală electorală. Asta ca să nu folosim un termen mult mai dur, deşi aşa s-ar cuveni în astfel de cazuri de „umflare“ cu pompa a realităţii şi ademenirea electoratului sinăian în mrejele unor declaraţii politice fără de temei. În prezent asistăm la un fel de forfotă în Consiliul local, la tot felul de proiecte de hotărâre legate de ruinele blocurilor ANL pentru tineri din cartierul Platou Izvor. Ba se schimbă numărul cadastral, ba nu era bine întocmită o planşă referitoare la situaţia din teren, ba trebuie redenumită o anumită alee de intrare la blocurile respective ş.a.m.d. O fi necesară această hârţogăraie, nu zicem nu, pentru că în frumoasa noastră Românie nimic nu merge dacă nu ai întocmit zece teancuri de dosare doldora de hârtii. Când însă va demara ceva concret legat de construirea intrinsecă a locuinţelor pentru tineri?

You may also like...

Leave a Reply