Puterea locală nu renunţă cu nici un chip la izgonirea turiştilor! Operatorii de caracatiţe revin în prim plan: e nevoie de „atenţie sporită“ la parcările ilegale!

Ca în fiecare an, şi în 2015 puterea locală s-a preocupat de actualizarea documentelor care reglementează ordinea şi liniştea publică în oraşul nostru. În ultima şedinţă aleşii noştri au avut pe masa de lucru un document care cuprinde o serie de prevederi foarte interesante. Concret, este vorba de „Planul de ordine şi siguranţă publică al oraşului Sinaia“. Cifrele cuprinse în statisticile efectuate de organele abilitate confirmă un trafic rutier desfăşurat la parametrii de maximă intensitate. Nu punem la îndoială modul în care au fost realizate aceste statistici. Este foarte posibil ca ele să reflecte realitatea cu exactitate.

VIITORUL PARE DESTUL DE SUMBRU…

Problema e că prin oraş nu se reflectă acelaşi uriaş volum de turişti. Ba chiar am putea spune că Sinaia nu mai e, de ceva destul de multă vreme, un pol de atracţie pentru vizitatori. Acest lucru îşi pune amprenta clar în nivelul de dezvoltare economică a oraşului şi în cel de prosperitate al cetăţenilor… Culmea, în atari condiţii, puterea locală e de părere că avem nevoie de „fluidizarea traficilui (şi) prin intensificarea activităţilor serviciului de blocat roţile autovehiculelor parcate… „ilegal“. Ilegală a fost de fapt declarată de instanţele de judecată chiar blocarea roţilor, dar puterea locală nu ţine cont de astfel de nimicuri. Nici măcar nu sunt blocate maşinile care într-adevăr încurcă traficul, ci sunt vânaţi turiştii…

Dacă cifrele pe care puterea locală le vehiculează referitor la turismul sinăian prin diverse acte normative sau rapoarte statistice, nici n-am mai avea loc pe străzi de atâta lume! Dar aşa e mai simplu de motivat punerea accentului pe activitatea de blocare a roţilor şi de amendare a turiştior, pentru câţiva bani la buget şi disperarea agenţilor economici de profil! Iată un citat din noul Plan de ordine şi siguranţă publică al oraşului Sinaia. Analizând situaţia operativă s-a concluzionat că e: nevoie mare de fluidizarea traficului şi „atenţie mărită la parcările ilegale“.

You may also like...

Leave a Reply