Incomodăm pe cineva parafrazând un mare dramaturg al secolului trecut? Legat de noile „foişoare-cazemată“ răsărite din senin pe bulevardele centrale, mai avem o singură întrebare:

1. La ce folosesc cu exactitate?
2. Câţi bani i-a costat pe cetăţenii contribuabili construirea acestor ciudate „chioşcuri – cazemată“?
3. Au rămas cumva bani necheltuiţi din marele proiect „VIA Sinaia“ şi trebuiau risipiţi / justificaţi prin ridicarea acestor inepţii edilitare care nu au nici o legătură cu aspectul estetic al oraşului?
4. Se zvoneşte că ar fi vorba de nişte adăposturi ad-hoc pentru trecătorii surprinşi de ploi. Aşa să fie? Atunci de ce nu au paratrăznet?
5. Cine sunt de fapt „esteţii urbani“ ai Sinaiei?

De vreo trei săptămâni încoace ne-am trezit în centru cu nişte încropeli din lonjeroane de oţel care, până la urmă, au căpătat o formă ciudată. Dar, cu toate astea, designul acestor coşmelii urbane poate aduce a chioşcuri / foişoare sau a ce mai vreţi dumneavoastră, dacă aveţi o imaginaţie bogată… Vor fi la un moment dat puncte de difuzare a presei, a produselor tip „tabac“ şi a altor asemenea, aşa cum întâlnim la fiecare colţ de stradă la Paris, spre exemplu? Greu de crezut, pentru că sunt supradimensionate pentru un astfel de scop. Deocamdată sunt nefolositoare chiar şi chioşculeţele din noile adăposturi amplasate în staţiile de călători, care s-ar preta de minune pentru aşa ceva. Poate vor fi puse la dispoziţia eventualilor vânzători de sugiuc, halviţă, caramele şi vată de zahăr pe băţ, cine ştie! Dar ,după cât de greu se lucrează la ele, bănuim că e vorba de o surpriză pe care puterea locală nu ne-o va releva decât în campania electorală din 2016.

You may also like...

Leave a Reply