Stagiunea Muzicală de la Buşteni continuă: „Recital de familie“ – vioară şi pian

Sâmbătă, 4 iulie 2015, reprezentanţi din Cehia şi România ai Academiei Ramissio (Cehia), au prezentat publicului buştenean o serie de produse naturiste (suplimente alimentare) marca Ramissio. În pauze şi la final, câţiva mici pianişti, pregătiţi în cadrul cursurilor de muzică instrumentală de către profesorul Marin Guşter, precum şi Horia Bârleanu şi Eugen Ungureanu, au susţinut un program artistic cu muzică şi poezie. Sâmbătă, 11 iulie 2015, la ora 18.00, Stagiunea Muzicală de la Buşteni va continua cu un “Recital de familie”. Pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” va urca familia de muzicieni Cibişescu-Duran din Cluj: este vorba de violoniştii Georgiana şi Eugen şi de pianiştii Eugenia şi Iulia, care au mai concertat pe scena de la Buşteni. De data aceasta, vor prezenta un program cu lucrări pentru vioară şi pian din creaţia lui Beethoven, Mozart, Todiţă, Locatelli, dar şi din creaţia personală.
Duminica, 12 iulie 2015, începând cu ora 10.00, în cadrul unui parteneriat dintre Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia CARE Şcoala Altfel din Buşteni şi Colegiul Kainderu din Buşteni, se va desfăşura, în curtea centrului cultural şi în sala de spectacole, o acţiune complexă cu jocuri sportive, concursuri, trasee aplicative cu obstacole, precum şi un spectacol de muzică şi dans, la care vor participa copii cu sindromul Down aflaţi într-o mică tabără în staţiunea Buşteni, precum şi copii voluntari de la Asociaţia CARE Şcoala Altfel din Buşteni. Vor mai fi invitaţi Asociaţia Angels Down Friends, Hoffnung România, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti, Fundaţia Mână de Lucru şi Independent Ghiţulescu. Acţiunea, desfăşurată sub numele „Buşteni, dragostea mea”, se află la ediţia I-a şi îşi propune, printre altele, socializarea copiilor cu sindromul Down.
A devenit o tradiţie ca studenţii participanţi la cursurile de vară de master- class vioară ţinute de Ioana şi Gabriel Croitoru la Buşteni, să îşi susţină Concertul Final la Centrul Cultural „Aurel Stroe”. După o pregătire de zece zile, duminică, 12 iulie 2015, la ora 18.00, masteranzii participanţi la cursuri îşi vor arăta măiestria şi cunoştinţele dobândite cu această ocazie şi suntem convinşi că vor reuşi să realizeze un eveniment de înaltă ţinută.

You may also like...

Leave a Reply