Donaţie de suflet la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni

Sâmbătă, 11 iulie 2015, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un “Recital de familie”. Familia de muzicieni Cibişescu-Duran din Cluj, violoniştii Georgiana şi Eugen şi pianiştii Eugenia şi Iulia au susţinut un program cu lucrări din creaţia lui Beethoven, Mozart, Todiţă, Locatelli, dar şi din creaţia personală. Duminica, 12 iulie 2015, în cadrul unui parteneriat dintre Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Asociaţia „Down Plus“ Bucureşti, Asociaţia „CARE Şcoala Altfel“ din Buşteni şi Colegiul Kainderu din Buşteni, au avut loc, în curtea centrului cultural şi în sala de spectacole, o serie de manifestări cultural artistice şi sportive, la care au participat copii cu sindromul Down de la mai multe asociaţii care se ocupă de socializarea acestora, aflaţi într-o mică tabără în staţiunea Buşteni. Este de menţionat faptul că,la această manifestare s-au implicat, ca voluntari, şi copii de la Asociaţia CARE Şcoala Altfel din Buşteni. Acţiunea, desfăşurată sub numele „Buşteni, dragostea mea”, se află la ediţia I-a şi s-a bucurat de un real succes. Duminică seara, studenţii participanţi la cursurile de vară de master-class vioară organizate de Ioana şi Gabriel Croitoru la Buşteni, au dat un adevărat regal de muzică, în cadrul Concertului Final. După o pregătire de zece zile, masteranzii participanţi la cursuri şi-au demonstrat măiestria şi cunoştinţele dobândite, reuşind să realizeze un eveniment de înaltă ţinută, apreciat ca atare şi de publicul aflat în sală, fiind răsplătiţi cu aplauze la scenă deschisă şi flori, şi rechemaţi, în repetate rânduri, la rampă.

Vineri 17 iulie 2015, la ora 17.00 va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură cu lucrări ale pictorului Leo van Sluis din Olanda. Bun prieten al instituţiei noastre, pictorul va dona, cu mare generozitate, Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni, cele 21 de lucrări care compun expoziţia. Manifestările vor fi deschise cu muzică de fanfară interpretată de Fanfara Consiliului Judeţean Prahova. Vernisajul, care va avea loc în holul expoziţional al centrului cultural, se va încheia cu un recital de vioară şi pian cu doi dintre masteranzii Ioanei şi Gabriel Croitoru: este vorba de Raluca Ardelean, absolventă a Liceului de Artă “Carmen Silva” din Ploieşti şi Vlad Măzărel, absolvent al Liceului de Muzica „Tudor Ciortea” Braşov. Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de asist.univ. Clementina Ciucu.
La eveniment vor participa primarul oraşului Buşteni domnul Emanoil Savin, oficialităţi ale oraşului şi va fi invitat ambasadorul Olandei la Bucureşti, excelenţa sa Matthijs van Bonzel, care ne-a făcut onoarea să mai participe la un eveniment asemănător cu trei ani în urmă.

În perioada 17-19 iulie 2015, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni va avea loc un concurs naţional de şah. La concurs vor participa jucători din toată ţara, care se vor întrece pe grupe diferite vârste: copii, junior, tineret, seniori şi veterani +50, +65, +75
Evenimentul face parte din Turneul rapid de şah “Cupa Aurel Zamora” şi este organizat de Asociaţia „Şah Club C&C“ Bucureşti şi Federaţia Română de Şah.

You may also like...

Leave a Reply