La Castelul Peleş s-a desfăşurat: Festivalul Internațional de Chitară Clasică, ediţia a XIX-a

Vineri, 11 iulie 2015, a avut loc în Sala de concerte a Castelului Peleș, Festivalul Internațional de Chitară Clasică Sinaia – România 6 – 11 Iulie 2015, ediția a XIX-a.
Această manifestare, devenită deja de multă vreme o tradiţie, a fost marcată şi de data aceasta de prezenţa unui numeros public. Melomanii, împătimiţi ai acestui gen muzical, s-au putut delecta cu momente interpretative deosebite, ceea ce reliefează din plin faptul că acest festival se ridică la o valoare incontestabilă. Scopul Festivalului de Chitară Clasică Sinaia – România a fost de a oferi tinerei școli de chitară clasică din țara noastră posibilitatea studierii cu cei mai importanți maeștri internaționali ai momentului, de a audia instrumentişti de valoare ai marilor scene de concert, precum și de a se compara cu școli de tradiție ale genului din toată lumea. Cea de-a XIX-a ediție a festivalului a cuprins:

1. Concurs internaţional «Maeștrii» (fără limită de vârstă)
2. Concurs internaţional al tinerilor chitarişti
3. Masterclass (classical & jazz)
4. Recitaluri
5. Expoziție și curs de luterie – Constantin Dumitriu
6. Concert de Gală „Five o’clock la Castel“ (Castelul Peleș)
7. Gala Laureaților

Concursul internaţional „Maeştrii“ a fost deschis tuturor chitariștilor indiferent de vârstă și a cuprins două etape:  – Etapa I – eliminatorie – o piesă din renaștere sau baroc – două mișcări dintr-o lucrare de Bach – o lucrare din perioadele: clasică, romantică sau modernă (scrisă până în 1950).  – Etapa II – finala. Lucrările prezentate în etapa I nu pot fi reluate în etapa finală. Premiile concursului: Premiul I – 1.000 Euro + o chitară în valoare de 3.500 Euro construită special pentru acest eveniment de maestrul lutier Constantin Dumitriu.
Posibilitatea de a face imprimări pentru Radiodifuziunea Română și Televiziune.
Invitația de a susține un recital la cea de-a XX-a ediție a festivalului de la Sinaia din anul 2016, având gratuitate pe toată perioada festivalului. Premiul II: 1.000 Euro – Posibilitatea de a face imprimări pentru Radiodifuziunea Română și Televiziune. Premiul III: 500 Euro – Imprimări pentru Radio și Televiziunea din România. Concursul internațional al tinerilor chitariști s-a desfășurat în paralel cu concursul celor mari. Aici au fost admişi participanţi făcând parte din trei categorii de vârstă. Virtuozitatea tinerilor participanţi s-a făcut simţită şi de această dată. Şi aici premiile oferite de organizatori au fost consistente, însumând un total de 1500 de euro.

You may also like...

Leave a Reply