Şedinţă ordinară a Consiliului local sinăian! Scurtându-şi vacanţa, aleşii s-au spetit din nou în folosul urbei şi al cetăţeanului!

ordine de zi 1 ordine de zi 2

Iată că la Sinaia nu numai vremea se schimbă. Ci şi… vremurile. Până acum aleşii noştri erau foarte încântaţi să-şi ofere vacanţe – mamut. Cel puţin în ultimii trei ani, după glorioasa victorie de la localele din 2012, am constatat cu toţii o apetenţă categorică pentru astfel de repausuri, pe cât de bine venite, pe atât de… prelungite! Acum ne aflăm la mijlocul lui 2015. Deci, în iunie anul viitor, vom trăi, bineînţeles, un nou moment electoral. Aleşii noştri ştiu bine ce înseamnă aceste clipe de cumpănă, chit că sunt destul de rare. Să să nu uităm că anul trecut multora le-au curs şiroaie reci de transpiraţie pe şira spinării din pricina scorului razant de la urne. Sinaia „naivă“… iată că nu mai e aşa… naivă. Şi acesta este, fără îndoială, un motiv foarte serios pentru politicienii care nu concep să rămână fără fotoliile lor confortabile, fără funcţiile lor… Într-un cuvânt fără locul lor călduţ şi foarte convenabil pe care îl ocupă de prea mulţi ani (dar asta rămâne între noi) la conducerea acestei urbe. „Vătafii“ oraşului ştiu bine ce au de făcut şi iată că au început să pună punctul pe i. Vor să ne lase pe noi, cetăţenii cu drept de vot, cu impresia că nu vacanţa îi interesează, ci truda în folosul oraşului. Aşa că s-au adunat marţi, 21 iulie, la orele 16:00, în sala de şedinţe din sediul cel nou şi frumos renovat al primăriei oraşului. Motivul: o şedinţă ordinară a Consiliului local.

O ORDINE DE ZI, CONSISTENTĂ… FOARTE!

Dacă e să ne luăm numai numărul subiectelor înscrise pe ordinea de zi a acestei manifestări şi tot putem spune că discutăm despre ceva consistent. Sunt 20 de puncte. O categorie importantă ca de obicei a proiectelor de hotărâre o constituie cele referitoare la diverse chestiuni imobiliare. De fapt, ne-am obişnuit că aceste probleme sunt „primordiale“ în activitatea administraţiei noastre locale. Avem şi de această dată un proiect de hotărâre referitor la evidenţierea unor terenuri în domeniul privat al oraşului, unele vizând anumite vânzări de terenuri către anumite persoane, precum şi diverse cesionări legate de unele terenuri. Nu lipseşte nici un proiect de hotărâre privind prelungirea unui termen de începere a lucrărilor, precum şi o reziliere a unui contract de concesiune. Acetea fiind zise, să revenim la cele două puncte forte ale acestei noi şedinţe ordinare.

REVINE PE FIRMAMENT „CONSTRUIREA SPITALULUI ORĂŞENESC SINAIA“

Ştim cu toţii de foarte multă vreme că puterea locală pune un accent deosebit pe cheltuirea banului public. La noi tot ce este legat de acest capitol se face cu mare atenţie. Există un discernământ de invidiat. Multă lume ar vrea ca şi în oraşele lor totul să se întâmple atât de strict. Ca dovadă, în această şedinţă ordinară a Consiliului local, după aprobarea proceselor verbale ale şedinţelor anterioare din mai şi iunie 2015, primul punct de pe ordinea de zi s-a constituit într-un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2015. Iniţiatorul acestui act normativ este primarul Vlad Oprea. Vine tare din urmă un proiect de hotărâre foarte interesant, al cărui iniţiator este tot edilul-şef. Acesta are în vedere aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maxim 30 milioane lei pentru obiectivul de investiţii „CONSTRUIRE SPITAL ORĂŞENESC SINAIA“.

You may also like...

Leave a Reply