Măsurile radicale ale puterii locale şi-ar putea spune din nou cuvântul! Vor fi forţaţi oare chioşcarii oraşului să se înghesuie în tarabele de pe esplanada din centru?

Constatăm cu reală satisfacţie cetăţenească faptul că esplanada cu chioşculeţe este gata. Gheretele termopanizate pot fi date în folosinţă. Pot deveni funcţionale în orice moment.
Spre aducere aminte, reiterăm şi faptul că au fost aprobate şi parafate documentele oficiale legate de obiectul de activitate pe care îl pot avea întreprinzătorii ce ar dori să ocupe aceste spaţii comerciale. Nu stăm să înşirăm toată lista. Dar dacă acestea într-adevăr ar fi ocupate şi puse în funcţiune am avea parte de un soi de mini-bazar colorat şi pestriţ mai abitir decât cele de prin mahalalele Istanbulului. Asta ca să ne aducem aminte că Sinaia este un oraş regal, are o anumită clasă, o anumită ţinută. Numai că mai marii noştri nu vor cu nici un chip să înţeleagă acest lucru.

ORICE „BIZNIS“, CÂT DE MIC…

… e firesc ca în ziua de azi să aibă şi un pic de profit pentru că altfel nu-şi mai are rostul. Nici unui comerciant nu-i arde să se vadă arătat cu degetul şi să-l ironizeze lumea spunându-i „câştigi, nu câştigi, negustor te numeşti!“ Nu suntem specialişti în managementul IMM-urilor, dar ce afacere cât de cât profitabilă poţi să faci într-un astfel de chioşc? Ai în spate un supermarket cu preţuri de dumping, iar lateral, la nici o sută de metri în complex, încă un hipermarket care oferă cumpărătorilor tot ce vor la preţuri accesibile. Cât despre artizanat, Aleea Carmen Sylva geme. Am vrea să vedem ce ne rezervă viitorul vizavi de funcţionalitatea esplanadei cu chioşcuri!

You may also like...

Leave a Reply