O scurtă vizită de lucru pe unul din şantierele sinăiene ne-a confirmat o sumbră bănuială… Lucrările edilitare începute în oraş vor fi finalizate exact la alegeri? O momeală electorală excelentă!

Pe vremea „odiosului“ şi a „sinistrei“ lui soţii, vizitele de lucru se ţineau lanţ pe şantierele României. Evident că lucrările se făceau tot de mântuială, numai că vizita respectivă trebuia onorată la justa ei valoare. Asta ca poporul să afle că la noi… se munceşte. Noi am făcut o simplă vizită de lucru fără tărăboi şi onoruri pe şantierul de pe strada… E mult spus şantier! Pur şi simplu aleea cu scări a rămas fără trepte pe partea dreaptă. Vizita noastră a fost una spontană cu simpla intenţie de a constata râvna, abnegaţia cu care se lucrează pe şantierele sinăiene.

Motivul demersului nostru l-a constituit faptul că în ultimii ani am constatat că anumite firme de construcţii civile sunt lovite de noroc. Ori sunt foarte competente, deşi aici avem unele semne de întrebare. Aceste societăţi câştigă invariabil lucrări edilitare importante care se execută pe bani publici. Adică pe bani de la buget plătiţi de bieţii sinăieni contribuabili. Firmele respective au venit în Sinaia să facă în acest oraş o infrastructură super durabilă. Bineînţeles că lucrurile nu sunt deloc aşa. La auzul unui asemenea enunţ până şi un copil ar bufni în râs. Exemple avem cu nemiluita. Dar nu e cazul în acest moment să înşirăm toate eşecurile constructive plătite cu bani grei de la buget sau moca primiţi de la Uniunea Europeană către aceste firme. „Indulgenţa“ puterii locale faţă de aceste firme are o explicaţie clară. O ştim şi noi, o ştie şi puterea locală, o ştie toată lumea. Dar mai e ceva timp până ca adevărul să iasă la iveală. Va ieşi pentru că minciuna are invariabil picioare scurte. Când vor fi gata toate lucrările începute? În iunie 2016, în campania electorală, nu-i aşa, domnilor edili? Construcţia primei părţi a acestei străzi cu scări a fost efectuată într-un grafic de lucrări care nu a pus nici un fel de semne de întrebare. Atunci poate că s-a putut pentru că mai era mult până la alegeri. Plus de asta, mai mult ca sigur, puterea locală vroia să dea un exemplu. Vroia să asigure electoratul sinăian că nu conteneşte să asude pentru rezolvarea problemelor edilitare. Sinăienii însă nu sunt chiar aşa naivi?

PS: După ce am fost văzuţi făcând fotografii „la locul faptei“, s-a demarat şi partea a doua a lucrării. Mulţumim frumos!

You may also like...

Leave a Reply