În fiecare weekend… Circulaţia rutieră e sufocată pe Furnica!

Grija deosebită pe care puterea locală o poartă SC Transport Urban a ieşit,  de-a lungul timpului, în evidenţă în cele mai diverse moduri. Mai marii noştri ar face orice ca nivelul încasărilor acestei „faimoase“ societăţi să se afle în permanenţă într-un trend ascendent. Fie şi numai pe hârtie, ca să dea bine în şedinţe şi în bilanţurile contabile prezentate cu diverse ocazii. Aproape tot ceea ce era şi s-a putut transforma mai nou în parcare publică a fost dat în administrarea SC Transport Urban cât de repede cu putinţă, doar-doar cifrele despre care vorbeam să arate cât mai impresvorba de unele interese mai mult decât… „concrete“. Dar nu neapărat despre veniturile SC Transport Urban ne-am propus să discutăm acum. Este vorba de un aspect neplăcut, pe care edilii noştri evită să-l ia în calcul, deşi în ultimii ani şi-au propus o modernizare a staţiunii montane de nivel internaţional cu care-şi permit să denumească Sinaia. Evident, visând frumos…

Zona Furnica, sufocată de autocare…

… în lipsa unui loc de parcare viabil, suficient de spaţios! Este imposibil să nu remarcăm că în sezonul estival inexistenţa unui spaţiu de parcare cu o mărime adecvată numărului de autocare cu turişti ce sosesc să viziteze Peleşul este, într-adevăr, un neajuns. Anumite zone din acest cartier sunt ştrangulate efectiv de aceste autocare ce nu au unde staţiona.

Micuţa parcare din faţa fostului hotel Furnica numără cinci sau şase locuri pentru staţionarea autoturismelor. Unde să oprească câte cinci, şase autocare de 50 de locuri şi să nu perturbe traficul auto în zonă?

Să nu uităm că în acel areal există multe unităţi de cazare şi, în plus de asta, turiştii nu sunt vinovaţi cu nimic ca să fie nevoiţi să se deplaseze pe carosabil expunându-se unui risc accentuat de accidente.

În toţi aceşti ani de când cârmuieşte Sinaia puterea locală a conceput orice, în afară de o parcare utilă pentru autocarele venite să viziteze Peleşul. De ce? De fiecare dată când în sezonul estival autocarele cu turişti încearcă să-şi găsească un loc de parcare, este realmente asaltată şi esplanada din faţa staţiei de pompieri din complexul imobiliar al fostului hotel Furnica. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple, pentru că nu se ştie când este nevoie de intervenţia autoutilitarei din garajul respectiv. Dar la noi, ca la nimeni. La gradul de harababură la care au adus oraşul actualii edili nu ne mai miră nimic. Dacă lor le ies „jocurile“ şi „interesele“ totul e în regulă. Voturi să fie, că nereguli berechet.

You may also like...

Leave a Reply