În urbea noastră delăsarea şi-a dat mâna cu promiscuitatea…

Societatea orăşenească de profil şi-a propus oare cu tot dinadinsul să înscrie Sinaia în Cartea Recordurilor ca cel mai prost salubrizat oraş de pe Mapamond?

Poate afirmaţia din titlu vi se pare uşor exagerată stimaţi cititori. Însă, dacă privim situaţia concretă, lucrurile nu stau deloc aşa. Singurul lucru care o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte salubrizarea din oraşul nostru este creşterea preţurilor la aceste servicii.

Raportul calitate / preţ, un adevărat dezastru!

Dacă un specialist în statistică s-ar apuca să facă un raport calitate / preţ al banilor pe care îi plătim şi al serviciilor de care beneficiem cu siguranţă că ne-ar apuca durerea de cap. Asta, bineînţeles, dacă am avea de-a face cu o statistică corect întocmită şi nu cu „adevăruri“ pe care puterea locală se străduie să ni le îndese pe gât. Afirmaţiile noastre nu sunt nici pe departe nefondate, iar acest lucru se poate constata cu ochiul liber de către oricine binevoieşte să facă un scurt periplu prin oraş şi să viziteze locurile în care se află aşa-numitele platforme de depozitare a gunoiului menajer.

Viitorul e bazat doar pe vorbe goale?

Între promisiunile puterii locale la ultima campanie electorală din 2012 existau şi lucruri referitoare la îmbunătăţirea salubrizării în oraşul nostru. Se vorbea despre proiecte măreţe, despre „managementul integrat“ al deşeurilor, despre colectarea selectivă a acestora, despre dotarea parcului auto a societăţii de profil cu autospeciale noi… Şi multe alte astfel de lucruri frumoase. Păcat că vorbele goale nu ţin de foame! Realitatea din teren e copleşitoare…

You may also like...

Leave a Reply