Puterea locală se bate să ne ducă, cu plăţi cu tot, direct în secolele următoare… Vom putea plăti impozitele online, cu cardul bancar

Iată încă o oportunitate pentru Sinaia să dea buzna şi să intre în mijlocul oraşelor / staţiunilor cu tentă europeană. De acum încolo puterea locală ne va oferi generoasa oportunitate de a ne putea plăti impozitele fără să mai facem o mică excursie la sediul primăriei oraşului. E, pur şi simplu, nevoie să dăm drumul la computerul de acasă. Dacă avem internetul plătit la zi şi folosim cardul bancar, ne vom putea plăti dările către bugetul local. Problema este să avem bani suficienţi pe cardul respectiv, altminteri ne forţăm degeaba.

Sinaia face încă un pas spre Europa

Nu ştim de ce oare a fost atât de stringentă introducerea unui proiect de hotărâre legat de plata impozitelor prin mijloace electronice de către sinăieni, însă acesta s-a regăsit pe ordinea de zi. Concret, aleşii noştri au avut pe masa de lucru un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Vlad Oprea care face referire la „înregistrarea oraşului Sinaia în Sistemul Naţional Electronic de Plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (S.N.E.P.)“. Articolul 2 al acestui proiect promulgat de Consiliul local sinăian prevede un fapt interesant. Şi anume, „comisioanele datorate de utilizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor locale cu ajutorul cardului bancar prin intermediul internetului vor fi suportate din bugetul local al Oraşului Sinaia“. În subsidiar vine articolul 3 din acelaşi act normativ. Acesta prevede: „Comisionul perceput de instituţia de credit acceptatoare, aferent efectuării plăţii electronice, se va oferta procentual, iar nivelul maximal al acestuia, indicat în documentaţi de atribuire, nu va depăşi 2% din valoarea tranzacţiei şi nu va fi mai mare de 30 lei/tranzacţie în cazul în care prin aplicarea cotei de 2% va rezulta o sumă mai mare de 30 lei“. Rămâne de văzut cât va fi de util proiectul de hotărâre referitor la posibilitatea pe care toţi contribuabilii plătitori de taxe şi impozite pe care o vor avea de acum încolo pentru a-şi plăti dările în sistem electronic. Deşi noi, la Sinaia, se pare că mai avem mult până vom intra într-un secol al vitezei, al plătilor electronice/ online şi al facilităţilor specifice pentru cetăţeni, iată că pe anumite planuri, printre birourile primăriei hârtiile au început să se mişte. Va veni oare şi ziua în care, folosind internetul sau cardul bancar vom putea primi o recompensă pentru că planetara maşinii s-a rupt într-o groapă nereparată de administraţia locală?

You may also like...

Leave a Reply