Primarul în faţa cetăţenilor… (episodul II). Comarnicul merită aşa un centru?

Întrebare:
Domnule ing. Mircea Costin Cocă, viceprimar cu atribuţii de primar, altă problemă care frământă lumea Comarnicului este modul total inestetic în care arată centrul oraşului, în special zona gării. Totul este claie peste grămadă, după cum bine ştiţi şi după cum se vede. Parcă le-a pus cineva înadins cu furca! Ce caută acea pasarelă metalică „paraşutată” cam acum doi ani, chipurile, să aflueze circulaţia autovehiculelor şi autoturismelor pe DN1 care, pur şi simplu, contrar legii, ia vederea monumentelor arhitecturale şi cel al eroilor, fiind impracticabilă, foarte abruptă, îngrădită şi fără rampă pentru handicapaţi? După cum se ştie, majoritatea pietonilor face uşor abstracţie de ea şi traversează DN1-ul tot pe carosabilului drumului, deoarece este foarte incomod să de caţeri pe acest „monstru” metalic, mai ales iarna. Cui i-ar trebui puse în cârcă cheltuielile efectuate din banul public pentru construirea acestei confecţii metalice? Nu era mai bine să se fi executat o subtraversare a DN1-ului? Apoi, ce vrea să reprezinte acea aşa-zisă fântână arteziană, care nu se ştie dacă a funcţionat mai mult de o săptămână în ultimii trei ani?
Uitându-te de cum arată, gândul te duce, zic mulţi, fără să vrei, la altă năzbâtie care aparţine de nişte părţi mai intime ale corpului lui Adam până ce acesta să-şi acopere goliciunea cu o frunză de viţă de vie şi care se uita plin de flăcări după Eva. Nu cumva pentru amenajarea centrului oraşului ar fi trebuit consultat un arhitect?

Răspuns: ing.Mircea Costin Cocă, viceprimar cu atribuţii de primar.
Legat de pasarela din centrul oraşului pot spune că autorizaţia de construire s-a emis de către Consiliul Judeţean Prahova, fiind mai multe pasarele amplasate în trei localităţi: Comarnic, Buşteni şi Azuga. Încă de la început primăria oraşului Comarnic a susţinut, prin reprezentanţii legali şi biroul de specialitate, faptul că era mai bine de construit un pasaj subteran. Legat tot de centrul oraşului intenţionăm ca anul viitor să iniţiem un proiect de reabilitare şi modernizare, proiect finanţat din fonduri europene, care să cuprindă reamenajarea trotuarelor, a instalaţiilor de iluminat public, mobilarea urbană, parcări şi refugii.

You may also like...

Leave a Reply