Ştirea noastră de… „veşti bune“! După ani şi ani de tărăgănare, în sfârşit puterea locală a reuşit să repare şi aleea gării!

Şi de această dată s-a lucrat cu jumătăţi de măsură, dar ar fi bine să fim precauţi şi să nu mai încercăm „să căutăm la dinţi calul de dar“…. 

E greu de imaginat că, legat de administraţia noastră locală, se mai întâmplă şi minuni! Iată însă că Sinaia are fericita ocazie de a beneficia de o pleiadă de edili de elită. Aceştia şi-au adus aminte, într-un final, că gara CFR este principala poartă de intrare în oraşul Sinaia. Acesta, la rândul ei, este o staţiune montană de nivel internaţional, deci merită să aibă o înfăţişare pe măsură.

Lucrări din piatră cubică de înaltă clasă

La cât de ponosite arătau drumurile, Sinaia aproape că se făcea de ruşine în faţa celor care poposeau pe meleagurile noastre. E un lucru bine ştiut că pasionaţii muntelui vin în staţiunile pe care doresc să le viziteze cu trenul, nu cu maşina. Cei de la volanul jepurilor nu sunt „montagnarzi“, sunt turişti de duminică. Când cobori din tren şi urci pe aleile proaspăt refăcute din faţa gării care duc în centru ai o cu totul altă senzaţie. Se vede că în oraş s-a schimbat ceva. Se vede că edilii, cât de cât, şi-au propus să nu mai lase la mâna destinului această „introducere“ foarte importantă în tot ceea ce înseamnă Sinaia şi, de ce nu, turismul sinăian…

Pe când va reînvia harta turistică explicativă a oraşului?

Probabil că lucrările de refacere ale acestor alei care fac legătura centrului cu arealul din faţa gării au fost efectuate în contextul modernizării centrului. De ce oare s-a lucrat iarăşi cu jumătăţi de măsură şi nu s-au avut în vedere toate elementele care erau necesare pentru ca cei ce ne vizitează să poată avea de la bun început un sejur exemplar?

Cu ani în urmă, aproape la fiecare colţ al aleilor care făceau legătura între gară şi centrul oraşului, existau nişte hărţi turistice informative bine puse la punct. Acestea arătau vizitatorilor locul în care se află în momentul respectiv şi drumul pe care îl au de urmat pentru a ajunge la destinaţiile turistice dorite. Din nefericire aceste hărţi au dispărut complet şi, sincer, nu cunoaştem motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru. Refacerea lor ar fi însă un punct în plus pentru edilii noştri.

You may also like...

Leave a Reply