Elementele metalice de protecţie de pe Calea Moroieni au ajuns praf şi rugină! Siguranţa circulaţiei rutiere nu prea se regăseşte printre priorităţile celor responsabili din administraţia locală

DSCN9114

Vrând, nevrând, Calea Moroieni este un drum care-şi are importanţa lui bine determinată în economia rutieră a Sinaiei. Faptul că se află într-o zonă periferică şi nu
într-una des uzitată de bruma de turişti ce mai calcă pragul nostru, face ca puterea locală să o ignore. În mare parte, dar nu cu desăvârşire. Asta pentru că, de curând, în acea zonă s-au făcut anumite lucrări de îmbunătăţire a trotuarului şi, chipurile, a canali-zării. Problemele sunt mult prea departe de a fi rezolvate. Şi de aceea ne facem datoria să atragem atenţia încă o dată asupra lor. În ultima şedinţă „pe genunchi“, adică de îndată“, a puterii locale am observat cum mai marii noştri au devenit brusc frământaţi de faptul că Noul Drum al Cotei se află într-o stare deplorabilă. Se punea accentul pe demararea de urgenţă a lucrărilor la această cale de rulare, în primul rând datorită faptului că face legătura cu telegondola. Iar acesta este un obiectiv turistic de notorietate din oraşul nostru, nu-i aşa? Ne e şi teamă să ne închipuim cât de pustie ar fi fost Sinaia şi cum nu ne-ar mai fi călcat nimeni pragul dacă nu am fi avut telegondolă. Acum o să avem, de fapt, două, la un preţ care nu mai are rost să fie comentat. Până în momentul în care vom vedea cât de rentabile se vor dovedi aceste superbe proiecte ale puterii locale, rămâne să comentăm problemele legate de drumuri. Pe Noul Drum al Cotei s-a pus vehement problema reabilitării la înalţi parametri de calitate a parapeţilor de protecţie. Respectivele confecţii metalice îşi au importanţa lor legată de siguranţa traficului rutier. Mai ales în cazul în care marginile drumului respectiv sunt nişte râpe cu adâncimi considerabile.

CALEA MOROIENI, „SORA VITREGĂ“ A ŞOSELELOR SINĂIENE?

În ediţia trecută v-am prezentat câteva puncte de vedere ale unui fidel cititor al publicaţiei noastre legat de acest drum. De data aceasta trecem peste problemele legate de amplasarea defectuoasă a punctelor canalizare şi de scurgere a apelor pluviale. Trecem şi peste neajunsurile unei salubrizări mai mult decât lamentabile, care face ca această poartă de intrare în Sinaia să arate mizerabil şi să aducă o notă proastă oraşului în ochii turiştilor.
Iată cum arată pe acest drum parapeţii de protecţie în unele zone. În cazul unui eveniment rutier riscul unor urmări grave ale acestuia este amplificat la maxim de balustradele şi barele de protecţie aproape făcute zob. Rugină, fiare dezmembrate… Cam acestea sunt cuvintele cu care putem descrie situaţia. Vă lăsăm însă să admiraţi imaginile, care fac mult mai mult decât o înşiruire de cuvinte. Oare de ce mai marii noştri nu-şi dau seama de această cumplită realitate? Să fie vorba de ignoranţa care îi caracterizează mai mereu?

You may also like...

Leave a Reply