Mereu între noi, dintre noi şi pentru noi… Poliţia Locală se zbate necontenit între eficienţă, plurivalenţă şi profesionalism

Am constatat cu reală încântare că banii contribuabilului sinăian sunt cheltuiţi cu mare chibzuială. Mai ales atunci când vine vorba de poliţia locală, se pare că „investiţia“ merită din plin! Nu cu multă vreme în urmă a fost aprobat de către aleşii noştri un document oficial prin care erau consfiinţite îndatoririle acestui atât de necesar organism al administraţiei noastre locale. Nu ne-ar ajunge nici pe departe spaţiul pentru a enumera aici multitudinea problemelor cu care poliţia locală se ocupă şi pe care suntem convinşi că le rezolvă cu mare promptitudine şi mare profesionalism. Cel puţin în ultima vreme nu ne mai putem plânge că pe avizierele din lemn maroniu ale primăriei montate prin oraş afişele nu sunt reîmprospătate… „la zi“.

INFORMÂND POPULAŢIA CORECT ŞI CU PROMPTITUDINE…

Toate manifestările de mare amploare la care primăria noastră este părtaşă ne sunt aduse prompt la cunoştinţă, fiind prinse în pioneze de către… ghici cine? Aţi ghicit! Angajaţii Poliţiei locale. Aceştia au găsit o nouă întrebinţare jepului şi utilitarei din dotare. Le folosesc pentru a se deplasa la avizierele respective ca să lipească afişele. Inexplicabil, dar angajaţii fac acest lucru cu o oarecare timiditate, chiar excesivă am putea spune. Păi, de ce, dacă au o atât de variată gamă de „servicii“ pe care le oferă populaţiei?

VIGILENŢA, ACEST ELEMENT CARACTERISTIC…

Trecând peste acest aspect, rămâne cel al blocării roţilor. Am constatat însă că săptămâna trecută, cu prilejul bâlciului, lucrurile s-au mai schimbat. Una din două: ori serviciul respectiv a fost eminamente copleşit de uriaşul număr de autoturisme sosite la noi şi parcate naşpa ori cineva a dat ordin ca turiştii să fie lăsaţi în pace. Cert este că străzile şi bulevardele centrale au gemut de parcări „ilegale“. Şi în final, că tot ne apropiem de sfârşitul de an, poate că, în marea ei transparenţă, puterea locală se va milostivi şi va aduce la cunoştinţa opiniei publice în ce scopuri (edilitare, bineînţeles!) au fost cheltuite amenzile aplicate anul acesta de operatorii de caracatiţe? Ce sume au fost direcţionate către învăţământ, câţi bani au luat drumul „sănătăţii“ sau a altor probleme de larg interes cetăţenesc de care urbea noastră încă suferă, sunt doar câteva din întrebările pe care le adresăm puterii locale, ştiindu-i transparenţa către informarea opiniei publice.

You may also like...

Leave a Reply