Primarul în faţa cetăţenilor… (episodul IV) În bucuria din ochii elevilor se citeşte şi grija primarului faţă de ei

DSCN2672 DSCN2746

Cu „o furie” bine ţinută sub control, benefică la urma urmei, noul şef interimar al Comarnicului, ing.Mircea Costin Cocă, mai bine de două luni a inspectat edificiile de învăţământ constatând la faţa locului fapte deloc „ortodoxe” ce l-a făcut să dea din cap, pe gânduri. Şi avea şi de ce. La localul II al liceului „Simion Stolnicu” nu s-a mai investit un şfanţ de circa 10 ani, deşi s-au făcut numeroase adrese din partea administraţiei locale către Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Acest imobile a făcut obiectul unor reportaje prin presa locală trăgându-se alarma de starea lui jalnică în care se prezenta de mai multă vreme: hidroizolaţia acoperişului făcută praf şi pulbere permiţând infiltraţia apei pluviale prin tavanele claselor în care învăţau elevii, pereţi interiori proptiţi în bile manele ca să nu se prăbuşească, faţade deteriorate până la cărămidă, scări în care elevii puteau uşor să-şi luxeze picioarele etc. Şi ne întrebam atunci de cum stătea liniştit primarul Vasile Dorian Botoacă pe scaunul ergonometric al puterii locale, dându-se într-un alint specific. A, da, făcea lucrări de infrastructură care nu băgăm mâna în foc că au fost, unele, făcute ca la carte, dar altele vai de mămiţica lor! Fotografiile de-atunci din ziarul local arătau identic cu cele de mai zilele trecute. A se vedea de cei curioşi că spunem adevărul. Drept urmare noul primar interimar a pus piciorul în prag, şi-a suflecat mânecile şi, hai, la treabă. A procedat la întocmirea unei documentaţii tehnice, cu sprijinul Consiliului local şi cu bani din bugetul localităţii în valoare de 142.610 lei fără TVA, angajând prin licitaţie directă firma BINCOST SRL, sediul Breaza, a procedat la demararea lucrărilor. Acestea sunt: refacerea învelitorii prin decopertare, şapă slab armată, folie antivapori, polistiren de 5 cm, şapă egalizare, folie PVC, două straturi bitum, şorturi din tablă, jgheaburi şi burlane metalice, reparaţii la faţadă, lucrări de înlocuire a instalaţiei electrice existente, deteriorate etc., reparaţii scări exterioare la localul 1 şi la Dispensarul Uman. S-a dispus efectuarea de zugrăveli interioare şi igienizări din bugetul propriu al liceului, „derivat” din bugetul primăriei. Directoarea liceului, doamna prof. Elena Peticilă, cu amabilitate a ţinut să ne precizeze. „Din bugetul şcolii se va amenaja în localul 2 laboratorul de fizică, acesta nemaifuncţionând din 2007. Din fondurile băneşti strânse de Asociaţia părinţilor „Simion Stolnicu” Comarnic s-au procurat 20 de unităţi de calculatoare. Suma investită fiind de 9100 RONI, iar din aceştia pentru reabilitarea laboratorului de informatică din localul II a fost posibil să fie amenajat pentru ca cele 10 clase de la ciclul primar şi cele 8 de la gimnaziu să-l poată folosi. De asemenea, e de menţionat că şi Asociaţia înfrăţită cu Comarnicul „Savigny-le-Temple” a cofinanţat proiecte de dotare a liceului şi localului din Comarnic. Tot din banii publici s-au făcut lucrări de reparaţii la învelitoarele liceului, grădiniţa Podul Lung, iar la grădiniţa 2 Ghioşeşti primăria a investit fonduri în reparaţia parchetului montat pe o placă de beton nou turnată, cât şi executarea împrejmuirii cu plasă din sârmă. Reţineţi că igienizarea la localul I se va face de către personalul nostru propriu, iar primăria va începe procedura concursului de ocupare a postului de şofer pe microbuzul propriu al liceului”.

***
Cât priveşte lucrările curente de igienizări, zugrăveli, reparaţii curente, spoieli, vopsitorii, repararea mobilierului şcolar în şcolile şi grădiniţele din Poiana şi Vatra Sat directorul acestora, prof. Ion Tamaş, ţine să ne precizeze: „Ele vor fi gata până pe 14 septembrie, începerea anului şcolar, fiind făcute cu banii alocaţi de la bugetul local pentru procurarea de materiale necesare, primind un sprijin din partea primarului interimar Mircea Costin Cocă şi viceprimar, Costel Petre care aproape zilnic a vizitat aceste lăcaşuri de învăţământ în aşa încât lucrările să se facă după cum trebuie. În perspectivă am primit asigurări că la şcoala Poiana se va face un proiect pentru reabilitarea grupului sanitar, un teren de sport în şcoala Vatra Sat, cât şi, de ce nu?, construirea unei săli de sport. Reprezentanţii comitetelor de părinţi s-au implicat, la şcoala Poiana au schimbat parchetul într-o sală de clasă în prealabil turnându-se şapă de egalizare cu materiale date de primărie. Sunt unele probleme cu grădiniţa Vatra Sat, cu şanţul de scurgere, dar am primit răspuns că se va rezolva cât mai curând. Într-un cuvânt, repet, sunt mulţumit de cum ne-a ajutat primăria în lucrările de reparaţii curente din şcoli. Le mulţumesc şi pe această cale”.
***
„Povestea” asta, pe care n-aţi fi vrut să o auziţi, ne interesează pentru că e vorba unde învaţă copiii noştri, în ce condiţii. „Povestea” asta era pe vremuri – ca să ne exprimăm aşa. Astăzi ea arată altfel după intervenţia energică a primarului Mircea Costin Cocă, şi pe 14 septembrie a.c., când va suna clopoţelul, sunt sigur că se vor minuna de clasele curate în care au fost primiţi.

You may also like...

Leave a Reply