Edilii locali dovedesc o atenţie covârşitoare pentru cheltuirea banului public… Bugetul local a fost din nou rectificat!

proiect buget local sept 2015

Unul din cele mai importante acte normative care s-au aflat de această dată pe masa de lucru a consilierilor locali în şedinţa desfăşurată luni a fost un proiect de hotărâre legat de o nouă rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.

PROMISIUNI DE CARE PUTEM UITA LINIŞTIŢI…

Noua rectificare bugetară are la capitolul de venituri şi cheltuieli menţionată o sumă oarecum modestă în contextul actual. E vorba doar de 42.500 lei, care au adus la nivelul normalităţii balanţa finanţelor publice. Spre marea noastră tristeţe, din raportul de specialitate întocmit de serviciul Venituri şi Cheltuieli din primăria sinăiană constatăm că una din principalele promisiuni (care a apărut de altfel şi cu o frumoasă poză color în cărţulia electorală a puterii locale la alegerile din 2012) a primit un mare „minus“ în faţă. Astfel, printr-un referat emis de Serviciul Investiţii şi Achiziţii Publice din primărie se solicită diminuarea cu nu mai puţin de 1.000.000 de lei noi, adică 10 miliarde de lei vechi pe înţelesul tuturor, care trebuiau folosiţi pentru obiectivul de investiţii (mare promisiune electorală!) „Remodelare Piaţa Unirii“. Aşadar nu vom mai avea parte în curând nici de o nouă zonă comercială compactă şi elegantă, care să ne apropie de un oraş occidental. Deşi politicienii în 2012 asta ne promiteau. Nu vom mai avea parte nici de un castel în centrul oraşului, nici de o zonă frumoasă, îngrijită şi selectă şi nici de o arhitectură de inspiraţie bavareză cu influenţe germane în inima Sinaiei. Implicit, nici de cele peste 150 de locuri de muncă pe care investiţia urma să le aducă. Cam asta ar fi cu milionul de lei „tranzacţionat“ la această nouă rectificare bugetară. În schimb asigurăm 200.000 de lei pentru repararea locurilor de joacă, care oricum arată tragic şi trebuiau reparate de multă vreme mai ales că vine iarna. Alţi 200.000 de lei îi vom dedica zugrăcirii Capelei Ştirbei…

You may also like...

Leave a Reply