Primarul în slujba cetăţenilor şi nu invers! Betonarea drumului din Podul lui Neag – Valea Mesteacănului

DSCN2732 DSCN2735

Orice lucru nou bucură, mai ales când el ”acoperă” vechiul depăşit de vreme, fiind tentat să te obişnuieşti cu el scrâşnind totuşi din măsele. Aşa stau lucrurile şi cu drumul din cartierul Podul lui Neag, ce urcă în acest loc pe partea Văii Mesteacănului. Acest drum era degradat, impracticabil, iar chinul se citea pe faţa cetăţenilor care, nevoiţi de viaţă, erau obligaţi să-l parcurgă zilnic după cele trebuinţe traiului. Să fie în zonă circa patruzeci de familii care folosesc acest drum comunal. Vechimea acestui cartier se pierde „în negura vremurilor”, vorba cronicarului, schitul Lespezi de aici fiind cea mai veche aşezare pomenită în paginile de istorie, (Podul lui Neag, pe vremuri, se întindea de la Breaza până la Clăbucetul Predealului) şi raportat la aceasta, drumul de care vorbim aducea a lucru anapoda, care în nici un caz nu păstra patina timpurilor de care să ne bucurăm.  De aceea primarul interimar al Comarnic, de care aparţine acest cartier, ing.Mircea Costin Coca, sensibil la dorinţele cetăţenilor, a iniţiat proiectul de hotărâre prin care acest drum a fost aprobat de Consiliul local Comarnic să se execute pe trei porţiuni cu declivitate mare, impracticabil pentru circulaţia rutieră. Iată că astăzi lucrările de betonare sunt aproape de final. Ce priviri de recunoştinţă îi acordă cetăţenii din zonă primarului interimar, care a făcut ceva normal, cu eforturi financiare mari, în anormalitatea pe care astăzi ne place s-o târâm după noi ca pe un câine mort!… Iată ce spun cetăţenii din cartier despre această lucrare:

Domnul Dumitrescu Gheorghe Ion – Podul lui Neag, nr.52B, bucureştean având casă de vacanţă în această zonă: „S-a făcut un lucru foarte bun. În viaţa mea am avut de-a face cu mulţi primari, datorită faptului că am fost comerciant, dar singurul om care ne-a înţeles să ne amenajeze drumul nostru din cartier, care era cu totul la pământ cum se zice, a fost domnul primar Mircea Costin Cocă. N-a promis, când a avut o întâlnire cu noi, dar a făcut, fiind omul potrivit pentru a conduce administraţia locală. Eu îmi voi schimba domiciliul din Bucureşti numai ca să-l votez pe domnul Mircea Cocă. Nu obişnuiesc să dau interviuri, dar azi, văzând ce se face în zona noastră, n-am putut să nu deschid gura şi să spun lucrurilor pe nume”.

Domnul Iordache Cristian – Podul lui Neag, nr.48: „Sunt foarte mulţumit de betonarea drumului nostru, care era foarte accidentat. Până acum n-a venit nimeni să ne modernizeze drumurile şi să ne sprijine cu utilităţi. Sunt bolnav şi ambulanţa nu putea să ajungă până unde stau. Acum e posibil acest lucru şi nu am cum să-i mulţumesc primarului pentru fapta aceasta, că ne aude şi pe noi cei mulţi, şi este simţitor la ce ne doare. Parcă prin betonarea şi modernizarea acestui drum mi s-a luat o piatră de pe suflet”.
Fără comentarii!…

You may also like...

Leave a Reply