Multe din problemele spitalului se rezolvă! Cel puţin în acte…

proiect reparatii spital

De peste douăzeci şi ceva de ani aşteptăm cu sufletul la gură construirea noului spital orăşenesc. Bineînţeles că până acum nu ne-am ales decât cu promisiuni. Mai ales din partea actualei puteri locale am avut parte de lucruri foarte spectaculoase chiar impresionante destinate spitalului. În campaniile electorale promisiunile au curs gârlă. Deocamdată, concret, nu vedem nimic altceva decât două barăci ale unei organizări de şantier şi, la fel, acte oficiale în care se menţionează sume consistente de bani.

În schimb, în şedinţele consiliului local duduie mapele aleşilor noştri legat de această delicată problemă. Concret, în ultima întrunire oficială a edililor sinăieni, a fost supus la vot un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Reparaţii capitale ale instalaţiilor panourilor solare la cele două locaţii ale Spitalului, pentru mărirea capacităţii de producţie şi stocare – Spital Orăşenesc Sinaia“. Toată această figură are în vedere contractarea executării lucrărilor. În limba română asta se traduce prin… „mai avem de aşteptat, deocamdată se mişcă doar hârtiile“. În fapt, este vorba despre modificarea sistemului de încălzire şi prepararea apei calde menajere în sistem centralizat. În locul celor opt microcentrale existente s-a realizat una comună pentru corpul principal al acestei instituţii sanitare. Edilii au în vedere refacerea sistemului de captare solară astfel încât acesta să poată funcţiona împreună cu sistemul centralizat. Se va trece la luarea de măsuri concrete, cum ar fi, printre altele, înlocuirea pompelor de circulaţie, curăţarea boilerelor cu serpentină şi alte lucrări specifice.

O iniţiativă mai mult decât benefică de care se vor putea bucura toţi cei care vor apela la serviciile spitalului până când, în cine ştie ce secol, spitalul nou va fi gata.

You may also like...

Leave a Reply