Se pare că funcţionarea administraţiei locale din Sinaia va fi reorganizată din temelii… De ce n-am avea câte o şedinţă „de îndată“ a Consiliului local pentru fiecare proiect de hotărâre?

Iată o metodă simplă şi foarte eficientă de creare în ochii opiniei publice a unei imagini cât se poate de convingătoare vizavi de Consiliul Local. Oameni care muncesc în primul rând în meseriile pe care le au şi în al doilea rând trudesc în folosul urbei şi al cetăţeanului. E un dublu job pe care nu oricine are capacitatea de a-l duce la bun sfârşit. Asta pentru că e vorba de viaţa cetăţenilor, de îmbunătăţirea nivelului lor de trai edilitar. Par vorbe goale, dar nu sunt mărunţişuri. Sunt lucruri importante şi fără o implicare pe măsura edililor noştri am fi realmente pierduţi. Nu de puţine ori urmărim la televizor diverse reportaje în care edilii din diverse localităţi – mai mici sau mai mari decât a noastră – nu au în prim plan decât modernizarea şi umplerea de lux a sediului primăriei. La noi situaţia diferă, iar atitudinea aleşilor urbei se află la polul opus. Priorităţile cetăţeneşti sunt pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Detractorii n-au decât să se zbată cât vor pentru că nu li se vor ivi şanse de izbândă. Se pare că, mai nou, pentru o îmbunătăţire substanţială a activităţii celor ce trudesc în folosul urbei vor fi luate măsuri radicale. De fiecare dată când va fi iniţiat un proiect de hotărâre privind până şi înlocuirea unui capac de canal, datul cu câteva bidinele de var pe partea de jos a trunchiului unui pom sau alte asemenea lucruri vor fi convocate şedinţe „de îndată“ ale Consiliului local. Daţi-vă seama ce se va întâmpla atunci când va fi vorba de proiecte de hotărâre cu mult mai importante, cum ar fi înfiinţarea celei de-a treia telegondolă între Sinaia şi Braşov sau o autostradă pe lângă munte de la noi direct până la San Francisco! Credeţi că va exista vreun vot împotrivă în aceste şedinţe de Consiliu local?

Nu cu mult timp în urmă consilierii locali primeau materialele referitoare la proiectele de hotărâre care urmau să se discute în şedinţă xeroxate în teancuri impresionante. Nu ştim dacă din cauza economiei sau pentru că trebuie să ne adaptăm la modalităţile de lucru ultra civilizate ale secolului XXI! Acum aceste acte normative sunt trimise în format electronic pe email întru prealabilă consultare consilierilor locali. În cazul în care pentru fiecare proiect de hotărâre considerat important va fi organizată o şedinţă de îndată suntem curioşi să aflăm cum vom mai sta cu parametrii economici? Asta având în vedere faptul că aceştia trebuie remuneraţi de fiecare dată când ridică prompt mâna în sus şi votează afirmativ tot ce hotărăşte puterea locală. Dar, ce mai contează… (PAMFLET)

You may also like...

Leave a Reply