Sforţări… electorale? Doar o dată la patru ani au grijă de Sinaia?

DSCN9161DSCN9164
Puterea locală începe oare să tremure din ce în ce mai tare de teama iminentului iunie 2016, când se va afla din nou, faţă în faţă, cu alegătorii? Dacă ar fi să ne luăm după simpto-matologia pe care o prezintă în momentul de faţă atunci, cu siguranţă, întrebarea de mai sus poate deveni o afirmaţie clară şi la obiect. Mai marii urbei au început deja să plece urechea foarte atent la (prea timidele, din nefericire) glăsuiri ale populaţiei. Aruncă cu privirea prin cartiere, lucru pe care nu-l face decât rarisim, adică o dată la patru ani, pretinzând că e curioasă să afle neajunsurile şi doleanţele oamenilor. Şi, peste toate astea, ca un fel de cireaşă de pe tort, a evitat complet problema canalizării de pe Aleea Peleşului. E limpede, mai marii urbei nu puteau să lungească la nesfârşit ignorarea acestui grav neajuns edilitar. Însă pricepuţi în luptele de câştigare a capitalului de imagine aşa cum îi ştim, au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să „lungească boala“. S-au apucat acum, când anotimpul rece bate la uşă şi vremea neprielnică unui şantier îşi va spune cuvântul, să încerce marea cu degetul şi să reabiliteze conducta de canalizare de pe Aleea Peleşului.

CINE MAI CREDE OARE ÎN TERMENE ŞI DATE FIXE?

Orice şantier are nevoie, conform legii, de un panou de afişaj prin care să fie explicate clar anumite date legate de lucrarea în cauză. Cine este constructorul, cine este beneficiarul lucrării, ce anume se execută, când începe lucrarea şi când se termină? Tancradul, din câte se vede, este din nou cap de afiş, fiind o societate care a executat multe lucrări în Sinaia! Se pare însă că, pentru a primi şi această lucrare, SC Tancrad a fost obligată, pe criterii politice, din cât se pare, să-şi ia alături două firme subcontractante drept „ajutoare“. Termenul de finalizare a construcţiei este stabilit la data de 30 decembrie 2015. Însă această locaţie, după cum bine se ştie, este monument istoric şi nu oricine îşi poate înfige lopata sau mistria doar pentru că este înregistrată ca firmă având obiect de activitate construcţiile civile. Dar la noi se pare că în ultimii ani lucrurile au devenit ceva mai puţin stricte, suntem mai libertini… Să fie oare vorba de o coincidenţă faptul că şi începerea acestei lucrări – care are o importanţă aparte pentru Sinaia şi (nota bene!) pentru turism – ca şi a altora, la fel de mult aşteptată de sinăieni, a fost tărăgănată o bună bucată de vreme?  În loc de încheiere, legat de acest şantier, am considerat că este important să punem anumite întrebări la care, sperăm că cei responsabili în marea lor transparenţă ne vor răspunde, făcând lumină asupra situaţiei de fapt:  1. Dacă şantierul a demarat pe data de 02.06.2015, cum se face că prima cazma a fost înfiptă în pământ tocmai pe la începutul lunii septembrie?
2. Zona castelului Peleş este monument istoric. Orice firmă de construcţii poate desfăşura lucrări în acel areal fără aprobările de rigoare din partea forurilor competente? Există oare aceste aprobări?
3. Beneficiarul investiţiei acestei lucrări de reabilitare a canalizării din zona Peleşului este SC Hidro Prahova la care Consiliul local este acţionar. Cum a reuşit tocmai SC Tancrad să primească acest contract?
4. Cine sunt cele două societăţi subcontractante cu care SC Trancrad efectuează această lucrare?
5. Cum de o societate de anvergura şi profesionalismul Tancradului are nevoie de subcontractanţi pentru a duce la bun sfârşit o astfel de lucrare?
6. Refacerea canalizării de lângă Peleş a fost o lucrare pentru care s-a licitat sau a fost din nou vorba de o încredinţare directă?
7. Va fi folosită şi această lucrare, odată finalizată, drept o potenţială sursă de câştigare a capitalului electoral de către mai marii noştri la alegerile locale din 2016?

You may also like...

Leave a Reply