Sinaia lucrărilor bine făcute şi a îngăduinţelor frenetice ale puterii locale!

IMAGINI CARE NU AR TREBUI SĂ FIE SURPRINSE ÎNTR-O SINAIE DE SECOL XXI

DSCN9158

E firesc, e normal să reluăm discuţia legată de starea – mai bine zis halul – în care arată multe dintre drumurile sinăiene. Nu de alta, dar acest subiect va fi folosit cu siguranţă în campania electorală de puterea locală pentru a câştiga un nemeritat capital de imagine. Mijloacele de informare în masă în oraş „nu se simt prea bine“ şi multă lume s-ar putea să ia de bună orice informaţie pe care mai marii noştri le-o vor da. Dacă le va spune că 70% dintre drumuri sunt gata refăcute şi că pentru restul e suficient un pocnet din degete ca să fie gata, atunci vom suferi din nou încă patru ani.

Nu avem o obsesie legată de starea jalnică în care se află multe din drumurile oraşului. De asemenea, încercăm să lăsăm deoparte şi faptul că puterea locală nu scapă nici un prilej – mai ales electoral – să se laude şi să amplifice la maxim efortul pe care, chipurile, îl face pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a oraşului.

DE UNICĂ FOLOSINŢĂ SAU DE NICI O FOLOSINŢĂ?

Poate subtitlul nostru să vi se pară dur. De fapt, considerăm că e prea moale la ceea ce am constatat pe străzile oraşului. Să trecem peste modul în care se lucrează. Că se lucrează clar „de unică folosinţă“ pentru că puterea locală, pur şi simplu, îngăduie aşa ceva. Nu suntem acuzatori publici, nu suntem procurori! Însă nici chiar aşa naivi nu suntem. În clipa în care te apuci şi scoţi, într-un cartier oarecare fie el şi mărginaş al Sinaiei, câteva camioane de borduri din granit pe care nici tancul nu le-ar sparge în şenile, e momentul să-ţi pui unele întrebări. De ce oare şi cât se cheltuie cu o astfel de lucrare plătită, evident, din bani publici? Pentru că e nefiresc să te apuci, vorba proverbului, să repari un lucru care funcţionează perfect. Asta nu înseamnă nimic altceva decât că există anumite interese ce depăşesc gândirea obişnuită a omului de rând. Întrebările devin cu atât mai acute cu cât vezi că locul respectivelor lucrări super durabile este luat de nişte borduri pe care le poţi împinge la vale cu un şut… Nu e nici o exagerare şi acest lucru se poate constata, de exemplu, în cartierul Sf.Ilie. La fel şi pe Furnica şi în multe alte locuri… Păcat că bieţilor sinăieni nu li se aminteşte şi de uriaşa perioadă în care totul a fost lăsat în paragină. Dacă ar şti vigilenta noastră opinie publică de când trebuiau demarate lucrările ce se fac acum, suntem convinşi că în cabina de vot s-ar comporta cu totul altfel.

ELOCENŢA IMAGINILOR ESTE CATEGORICĂ!

Se apropie cu mare repeziciune alegerile locale din 2016. Nu facem propagandă electorală, dar maturitatea electoratului în cabina de vot s-ar impune cu desăvârşire.

You may also like...

Leave a Reply