Au mai uitat câteva hârtii pe colţul mesei? Moduri de lucru foarte inedite ale aleşilor… Şedinţele Consiliului local sinăian „de îndată“ au devenit din ce în ce mai dese!

ordine de zi

În ultima vreme şedinţele „de îndată“ ale Consiliului local au devenit, se pare, specialitatea casei de pe meniul administrativ oferit de conducerea urbei. Iată că la un interval extrem de scurt faţă de ultima şedinţă ordinară, şi anume joi, 1 octombrie a.c., a fost prilej pentru aleşii noştri de a se întâlni într-o astfel de şedinţă fulger, trăznet, sau ce alt adjectiv s-ar mai potrivi descrierii a ceva ce se petrece foarte repede. Şi se petrece foarte repede din anumite cauze pe care nimănui nu-i este foarte greu să le bănuiască, mai ales că actuala putere locală are un mod de lucru inedit. Asta, bineînţeles, legat de anumite interese, lucruri şi „cercuri“. La prima vedere am crezut că mai marii noştri, după şedinţa ordinară ţinută cu foarte puţin timp înainte, au uitat pe colţul vreunui birou încă trei proiecte de hotărâre. Acesta ar fi putut fi un motiv plauzibil/rezonabil pentru organizarea bruscă a unei şedinţe pe genunchi. Pardon, de îndată… După cum era de aşteptat ordinea de zi a fost una extram de succintă. Aceasta a cuprins doar trei proiecte de hotărâre. Aceste acte normative au fost iniţiate de către primarul Vlad Oprea şi au o importanţă majoră pentru oraş şi cetăţeni.

CHESTIUNI DE MAXIMĂ IMPORTANŢĂ PENTRU ORAŞ…

După cum ştim, la ultima şedinţă ordinară edilul-şef nu a putut fi prezent. Însă, de această dată a fost în mijlocul consilierilor, în sala de şedinţe. Să existe oare cumva vreo legătură între faptul că aceste trei proiecte de hotărâre au fost lăsate deoparte şi supuse la vot într-o şedinţă separată de îndată organizată la o anume dată astfel încât primarul să poată fi prezent? Să asiste la procesul de votare şi să nu existe nici cea mai mică posibilitate a producerii unor… „surprize, surprize“ atunci când consilierii locali sunt invitaţi să ridice mâna ca să voteze? Trecând la concret, două dintre proictele de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a acestei şedinţe de îndată au ca subiect sănătatea publică şi sunt legate de delicatul subiect al spitalului orăşenesc Sinaia, pe care tot asudă să-l construiască actualii conducători ai urbei. Primul act normativ avizează aprobarea continuării asocierii dintre judeţul Prahova – prin Consiliul Judeţean – şi oraşul Sinaia – prin Consiliul local. Aceste entităţi administrative vor colabora în vederea continuării lucrărilor la obiectivul „Construire spital orăşenesc Sinaia“. Odată cu această decizie a fost aprobată şi realizarea prin co-finanţare a obiectivului despre care discutăm .

ATÂTA GENEROZITATE NE EMOŢIONEAZĂ…

După cum rezultă din Hotărârea nr.108/21 septembrie 2015 a Consiliului Judeţean Prahova în vederea realizării de obiective de interes public şi a sumelor alocate pentru acestea continuarea lucrărilor de construire a spitalului nostru va primi o finanţare de 200.000 de lei. În subsidiar trebuie menţionat faptul că realizarea construirii spitalului va fi făcută prin co-finanţare, contribuţia de la bugetul local sinăian va fi de această dată de 10% din totalul sumei pe care o va aloca Consiliul Judeţean, respectiv 20.000 de lei.

O IMPLICARE DE ZILE MARI
Tocmai în momentul în care credeam că Sinaia este oraşul în care nu se întâmplă nimic şi iniţiativele benefice lipsesc din viaţa noastră, iată că ne-am înşelat. În mapa ultimei şedinţe de îndată a Consiliului local aleşii noştri au primit un proiect de hotărâre care are în vedere asocierea SC Transport Urban Sinaia SRL, SC Sinaia Forever SRL şi Spitalul orăşenesc Sinaia în vederea înfiinţării Asociaţiei S.O.S. Sinaia. Reprezentanţii celor trei fondatori ai acestei asociaţii sunt, în ordinea pe care v-am prezentat-o, directorul general Fălcescu Bogdan, directorul Staicu Ana-Maria şi doctorul Bărbuţă Severius. Din Raportul de specialitate întocmit de departamentul Politici Publice din primăria noastră aflăm nişte lucruri foare interesante vizavi de noua Asociaţie S.O.S. Este o asocieţie care îşi propune să susţină activităţile de construire, extindere, modernizare, dezvoltare şi dotare a spitalului cu aparatură medicală la standarde cât mai înalte. Deocamdată cu construitul stăm bine! Sunt peste 20 de ani de când ne tot forţăm să construim spitalul şi nu reuşim decât să avem o ruină înconjurată cu un gard din PFL. Poate ne ajută SC Transport Urban şi Casinoul să facem ceva, că altfel… Trebuie să recunoaştem că acest parteneriat poate fi bătut pe umăr şi denumit, mai în glumă, mai în serios, „un trio formidabil“, metaforic vorbind, evident. Ar mai exista şi alte obiective pe care şi le-a propus asociaţia, însă pentru omul obişnuit sună atât de ambiguu încât… „Dezvoltare socio-economică corelată cu standarde în vigoare…“. „Politici sociale (prin promovarea imaginii serviciilor medicale)“. Atâta implicare este mai mult decât ne-am fi putut dori!

ÎMPUTERNICIRI, ÎMPRUMUTAŢI ŞI GARANŢI PENTRU TELEGONDOLA DOI

Cel de-al treilea act normativ supus la vot în ultima şedinţă de îndată a Consiliului local a fost iniţiat de edilul-şef al oraşului şi a avut în vedere aprobarea Actului naţional nr.1 la Contractul de credit nr.1068/21.08.2014 încheiat cu SC Transport Urban Sinaia SRL privind obiectivul de investiţii de interes public local „Telegondola Sinaia – tronson II Cota 1400 – Vârful Furnica“. Bref, actul adiţional va fi semnat de primarul oraşului în calitate de garant şi de directorul general al SC Transport Urban Sinaia, în calitate de împrumutat şi garant. Lucru care spune tot! Pentru cei care au uitat sau nu sunt la curent, precizăm că este vorba de aprobarea garantării unei finanţări rambursabile interne în valoare de maxim 36.640.000 lei. Un fleac, ce mare lucru, având în vedere beneficiile uriaşe de care va avea parte Sinaia şi cetăţenii ei după ce va începe să meargă pe sârmă cabinuţele roz ale Telegondolei II.

You may also like...

Leave a Reply