Cam pe aici sunt banii dumneavoastră, stimaţi contribuabili! Dureroasa realitate a Sinaiei secolului XXI

Incredibil, dar adevărat! Capcanele edilitare îşi aşteaptă  nesăţioase victimele, deşi puterea locală a început deja să-şi laude realizările în aşteptarea unei iminente victorii la alegerile din 2016. Vor vota unii sinăieni, din nou, cu imaturitate?

Dorinţa puterii locale de a se „eterniza“ pur şi simplu la conducerea oraşului se pare că devine din ce în ce mai acerbă pe zi ce trece. În ultima perioadă mai marii urbei dovedesc că sunt adevăraţi specialişti. Calculează cu mare precizie timpul care a mai rămas până la introducerea în urnă a buletinelor de vot ştampilate. Au apărut deja mijloacele de propagandă frumos tipărite, iar politicienii se fac deja că ascultă părerile oamenilor şi îi interesează de ceea ce se petrece prin cartiere şi chiar prin zonele mărginaşe. Nu mai e mult şi o să auzim din nou cuvinte mari şi fraze frumos lustruite: îmbunătăţiri multilaterale, modernizarea infrastructurii şi poveşti despre aspectul nou pe care i l-au dăruit oraşului prin efortul lor conjugat… Cireaşa de pe tort ar fi promisiunea că oraşul se va transforma într-unul superb chiar în luna iunie 2016. Nu de alta, dar ca oamenii să ştie exact cine le vrea binele şi numele cui trebuie ştampilat la următoarele locale care se apropie cu paşi foarte repezi.

NU FOLOSIM ASTFEL DE SUBIECTE CA LAITMOTIV, CI CA O REFLECTARE A REALITĂŢII PURE ŞI SIMPLE

Păşind însă pe străzile oraşului şi privind de jur împrejur cu realism, situaţia este radical diferită de „bombonicile“ demagogice pe care încearcă să ni le pună sub limbă puterea locală. Întotdeauana am fost convinşi că imaginile sunt mai elocvente decât vorbele. Dar nu putem rămâne în expectativă atâta timp cât vedem că s-ar putea să avem parte în Sinaia de încă patru ani de scufundare într-un marasm administrativ -edilitar. În curând puterea locală va înteţi focul sub cuptorul în care coace „gogoşile“ pe care le va servi electoratului şi, din câte se pare, din nou vor fi destui aceia care le vor savura cu plăcere, fără să-şi dea seama de dramatismul situaţiei de fapt. Imaginile cu care ilustrăm materialul de faţă sunt un mic exemplu dintr-o realitate care într-adevăr doare! Nu e vorba numai de banii contribuabilului sinăian, ci şi de dreptul pe care îl are la un act administrativ eficient. Nimeni nu are nevoie doar de vorbe meşteşugite şi de poze colorate. Asta în timp ce, spre exemplu, băncile noi, plătite cu bani grei se sfărâmă când te aşezi pe ele, lucrările edilitare noi nu sunt nici măcar de unică folosinţă, iar oraşul arată în halul în care arată…

You may also like...

Leave a Reply