Dacă Vlad Oprea nu ar mai candida. Cine ar putea fi următorul primar al oraşului Sinaia?

Alegerile locale se apropie vertiginos. Este evident pentru toată lumea că ne aflăm în plină campanie electorală, chiar dacă nimeni nu vrea să recunoască asta. Nici puterea, nici palida opoziţie din oraş. Susţinătorii lui Oprea afirmă că acesta o să iasă cu un procent uriaş. Opozanţii lui spun că, evident, nu mai are nici o şansă şi că trei mandate îi ajung.
Interesantă din punctul nostru de vedere ar fi următoarea situaţie: ce se întâmplă dacă Vlad Oprea nu mai candidează? De ce? Cine poate să ştie! Poate nu mai vrea, poate are alte planuri de mărire, poate nu va mai fi lăsat… Nu vrem să discutăm despre asta!
În situaţia respectivă ne întrebăm pe cine va „emana” puterea locală ca şi candidat, ca şi continuator al grandioaselor şi măreţelor înfăptuiri locale? Cei mai puternici următorii doi oameni din sistem sunt city-managerul oraşului Sinaia, Marian Valerie Panait şi Bogdan Fălcescu, administratorul – director general al societăţii Transport Urban, al cărui acţionar este Consiliul local Sinaia. Care credeţi că ar fi mai potrivit pentru fotoliul de primar, astfel încât toată munca de până acum a primarului Vlad Oprea să nu se risipească în van? Şi care credeţi că e mai iubit de către sinăieni? Din informaţiile noastre, cu toate că fotografia care ilustrează acest articol îi prezintă pe cei doi relativ apropiaţi, nu există o bună colaborare între ei. Ba chiar am putea spune o uşoară duşmănie, dacă ne este permis. Motiv pentru care o eventuală bătălie politică între cei doi ar putea face ca lupta dintre Papadopol şi Oprea în 2012 să pară o joacă de copii. Dacă ne întrebaţi pe noi, experienţa politică şi profesională a lui Panait l-ar putea face să dispară pur şi simplu pe tânărul Fălcescu într-o eventuală bătălie electorală internă sau externă. Suntem curioşi, însă, să aflăm care este părerea electoratului sinăian. Motiv pentru care aşteptăm cu mare interes comentariile dumneavoastră pe pagina noastră de internet www.ziardesinaia.ro. Evident, devine foarte important şi pe cine ar susţine actualul primar într-o asemenea cursă electorală, nu? Sau, cu alte cuvinte, cui va dona Oprea electoratul stabil, de aproximativ 27%, pe care îl are în momentul de faţă? Cifra nu este pusă de noi din burtă, ci este rezultatul unui sondaj făcut chiar de putere privind intenţiile de vot ale sinăienilor în august 2015 (www.sinaiaexpres.ro). Dacă părerea noastră are vreo importanţă pentru Vlad Oprea, noi îl sprijinim pe Panait şi vom fi alături de el în bătălia ce va să vină! Ni se pare de o mie de ori mai potrivit pentru funcţia de primar, faţă de mai lipsitul de experienţă Bogdan Fălcescu. Ipotetic vorbind…

You may also like...

1 Response

  1. UNUbun says:

    Sper sa “cada” acest “comandament” cat mai curand…sunt,satul scarbit si le promit pe aceasta cale ca am sa fac tot posibilul sa le stric “tarasenia”..nu de alta dar nu am de gand sa parasesc “cetatea” din cauza lor ca “nu-I mai satura Dumnezeu”,asa ca dragilor va promit solemn ca in aceasta campanie electorala o sa va cam “sicanez” cu ADEVARURI TESTABILE…mda…in fine..vedem…pana atunci …..va pup…aaa…nu,nu pe voi ci pe cei de la” ziar de Sinaia”..

Leave a Reply