Ştirea noastră de… veşti bune: Chiar dacă nu ne forţăm prea tare cu turismul, măcar… Suntem pe primul loc în ţară la… reciclare!

Suntem, cel puţin cu titulatura, staţiune montană de nivel internaţional? Suntem! Mai ales că asta afirmă sus şi tare puterea locală de câte ori are ocazia. Ar fi, aşadar, un nonsens să o contrazicem şi să ajungem să fim luaţi drept răuvoitori… Datorită abnegaţiei pe care mai marii urbei o dovedesc în eforturile lor de promovare turistică a Sinaiei ne-am fi aşteptat la un gest de recunoaştere. La premiu sau măcar la o evidenţiere, acolo, pe la vreun târg turistic sau vreo altă manifestare de profil cu caracter competiţional. Fie ea şi internă, nu neapărat de talie internaţională!

SINAIA A DEVENIT CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ LA… RECICLARE!

Cu câteva zile în urmă a sosit şi vestea cea mare din partea organizatorilor competiţiei „Oraşul reciclării“. Sinaia s-a situat anul acesta pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dintr-un total de 46 de oraşe şi municipii participante de pe întreg cuprinsul ţării. Din datele oficiale ale acestui concurs de adunat gunoaie aflăm un lucru uimitor. Pe durata manifestării, la Sinaia, au fost adunate separat nu mai puţin de 72240 de kilograme de deşeuri, dintre cele mai diverse sortimente de ambalaje. Nu-i rău deloc! Cifra este impresionantă prin ea însăşi… Dar dacă ne gândim o clipă câte alte tone de gunoaie încă mai zac aruncate pe te miri unde – de la un capăt la altul al oraşului – atunci vom avea imaginea reală a stării de fapt legată de acest subiect!

VOM AVEA UN MUZEU AL TOMBEROANELOR…

Şi nu oricum, ci amenajat în aer liber. Ce poate fi mai relaxant, mai încântător după o zi de muncă, decât să te plimbi în aer curat admirând noile modele de tomberoane făcute din plastic reciclat? Şi pentru puterea locală acest lucru a picat cum nu se poate mai bine! Părculeţul – muzeu al tomberoanelor – o investiţie de 12000 de euro – va fi făcut pe cheltuiala organizatorilor competiţiei „Oraşul Reciclării 2015“. Ghiciţi când va fi realizat acest nou obiectiv edilitar?

AVANTAJ ELECTORAL… PUTEREA LOCALĂ!

„Cel mai probabil în primăvara anului viitor“, după cum informează administraţia locală. Adică exact înaintea alegerilor locale din 2016, ceea ce va însemna, cu siguranţă, un nou motiv pentru politicienii locali de a câştiga un plus de capital de imagine… Legat de această competiţie, ar mai rămâne totuşi un lucru interesant! Autorităţile locale afirmau, chiar de la începutul manifestării, faptul că „Sinaia poate deveni cel mai civilizat şi curat oraş din România DOAR cu implicarea şi ajutorul locuitorilor săi“. Incontestabil lucru, aşa este! N-ar fi însă mult mai benefic, mai folositor atât pentru sinăieni cât şi pentru urbe în general, să se implice şi să ajute în astfel de acţiuni nu „DOAR“ locuitorii? Ce-ar fi dacă ar da o mână de ajutor (reală!) şi celelalte structuri administrative care au atribuţii precise în acest sens? Poate pe viitor…

You may also like...

Leave a Reply