Debut al ”Cupei Oraşului Comarnic” la fotbal în sală!

poiana - toplita

După o perioadă destul de lungă, în care fotbalul și practicarea lui au fost cam uitate la Comarnic, iată că noul primar interimar Mircea Cocă, a dat duminică 18 octombrie lovitura de începere a ”Cupei Orașului Comarnic”, o competiție organizată cu sprijinul Primariei și a Consiliului Local rezervată în exclusivitate comărnicenilor. La start au fost prezente nu mai puțin de 10 echipe (!!!) din cartierele localității, printre ele fiind și o invitată specială, gruparea comunei Secăria. Moderna Sală a sporturilor a fost luată cu asalt de iubitorii și practicanții fotbalului din Comarnic, de simpatizanții și susținătorii echipelor participante, care au încurajat cu frenezie pe idolii lor din această întrecere care a fost un adevărat regal fotbalistic. Timp de cinci ore, au putut vedea un fotbal plăcut, cu multe faze spectaculoase, cu dueluri aprige în limita sportivității, cu execuții de mare rafinament, cu multe goluri, gustate din plin, dar și ratări sau parade ale goalkeeperilor.  Una peste alta, a fost o duminică superbă, în care soarele a apărut zâmbitor tuturor comărnicenilor, după o lungă perioadă de absență, cei prezenți fiind entuziasmați de această manifestare fotbalistică. Formațiile au fost împărțite în două grupe a câte 5, sistemul de joc fiind ”fiecare cu fiecare” în grupe, calificându-se pentru semifinale și finale primele două clasate din fiecare grupă, meciurile având loc numai duminica, cu începere de la ora 10:00. Vor fi decernate cupe, medalii, diplome și probabil, funcție de sponsori, bani pentru finalistele întrecerii. Prima etapă a programat duminică 18 octombrie, următoarele jocuri:

Grupa A: PODU NEAG – POIANA 2: 2 – 6 (1 – 3) A fost meciul de debut al competiției, startul fiind dat de domnul primar Mircea Cocă care, înaintea începerii jocului, s-a aflat în mijlocul jucătorilor celor două echipe combatante. Cea de-a doua echipă a cartierului Poiana a luat un start fulminant, reușind să „perforeze“ plasa porții adverse de 3 ori, iar primul mitan s-a încheiat cu 3-1. A urmat a doua repriză cu o dominare clară a poienarilor, care au repurtat un succes net, 6-2, ca la tenis.

PODU LUNG – VATRA SAT 5 – 4 (2 – 3)
Cel de-al doilea joc din grupă a adus față-n față grupările din cartierele Vatra Sat și Podu Lung, un meci palpitant, cu multe goluri și răsturnări ale scorului, cu faze fierbinți la ambele porți, cu ratări incredibile dar și unele execuții defectuoase. După ce podenii au deschis scorul, replica celor din Vatra Sat n-a întârziat și au reușit să pună stăpânire pe joc și să marcheze de trei ori, terminând prima repriză cu un avantaj fragil (3-2). Dar pauza a fost de bun augur podenilor, care și-au revenit și au marcat de trei ori preluând conducerea și distanțându-se la două puncte (5-3), reușind să oprească atacurile adverse și să obțină victoria cu 5-4.

Grupa B: PRIMĂRIA COMARNIC – SECĂRIA 5 – 5 (4- 2)
Primul meci al acestei grupe a fost așteptat cu un real interes, cei prezenți dorind să vadă și la fotbal evoluția primarului Mircea Cocă și a coechipierilor săi. A fost un meci extrem de dârz, secărenii venind cu ambiții mari reuşind să producă surpriza, deschizând scorul! Replica edilului-șef a fost pe măsură, Mircea Cocă reușind să restabilească egalitatea, dând un imbold colegilor săi care au marcat gol după gol, scorul fiind de 4-1, prima repriză terminându-se cu un avantaj de două goluri (4-2). Repriza secundă a fost mult mai echilibrată și asta datorită faptului că Mircea Cocă & co. au redus motoarele, permițând adversarei să preia inițiativa, ca până la final, meciul să se încheie cu un nesperat rezultat de egalitate (5-5) pentru secăreni.

POIANA 1 – TOPLIȚA 7 – 3 (3 – 0)
Ultimul meci al zilei si al acestei grupe a impresionat asistența nu numai prin ținută dar și prin joc, gruparea numărul unu a cartierului Poiana dând un adevărat recital, iar adversara sa, echipa de pe Toplița, făcând cu greu față incursiunilor ofensive. Trebuie să precizăm că valoarea celor de la Poiana poate fi arătată duminica viitoare, când vor disputa finala turneului de fotbal de la Breaza, pentru care ținem să le urăm multă baftă și să vină la Comarnic învingători! Prima repriză a aparținut poienarilor, care au marcat de trei ori fără să primească vreun gol, scor cu care s-au încheiat primele 30 de minute, partea a doua a disputei fiind dominată și mai categoric, conducând cu 6-1 și 7-2, la finalul celor 60 de minute consfințind victoria cu 7-3. În această primă etapă au stat Ghioșești și Poliția Comarnic, etapa a doua programând duminică 25 octombrie următoarele meciuri :
Grupa A: POIANA 2 – GHIOȘEȘTI și PODU NEAG – VATRA SAT. Stă PODU LUNG.
Grupa B: PRIMĂRIA – POLIȚIA și SECĂRIA – TOPLIȚA. Stă POIANA 1.
Vom reveni cu noi informații despre această atractivă întrcere fotbalistică.

You may also like...

Leave a Reply