Camerele orăşeneşti de luat vederi montate de puterea locală supraveghează cu minuţiozitate orice fel de mişcare… Acest nou fel de „big brother“ e necontenit cu ochii ţintă pe oraş!

Puterea noastră locală a dat întotdeauna dovadă că îi pasă. Îi pasă de ceea ce se petrece în oraş, îi pasă de nivelul de trai al locuitorilor, îi pasă, îi pasă şi iar îi pasă! Nu degeaba ar fi demarat un astfel de program amplu, prin care locuitorii să fie feriţi de rele şi supravegheaţi minut cu minut, astfel încât să fie lipsiţi de teama că li
s-ar putea întâmpla ceva. Montarea camerelor de luat vederi atârnate pe stâlpi ar putea fi numită drept un fel de „big brother“. Poate exagerăm! Şi totuşi, cam asta e situaţia, având în vedere că mai marii noştri au vrut să ţină cont de limitarea fenomenului infracţional şi, în primul rând, de siguranţa cetăţeanului… Pe lista marilor realizări ale actualei puteri locale s-a aflat şi proiectul prin care au fost montate camere de luat vederi pe spaţiul public. Greu de precizat care a fost, încă de când această iniţiativă era în faşă, intenţia precisă a mai marilor vizavi de supravegherea video a Sinaiei în punctele considerate stategice. Însă titulatura a ceea ce urma să ni se întâmple suna grozav de generos; denota o atenţie sporită a mai marilor noştri pentru buna desfăşurare a unei vieţi tihnite, lipsite de primejdii în acest oraş! În cadrul proiectului „Via Sinaia Verde Deschis“ urmau să se introducă camere video pentru siguranţa cetăţenilor. La început 29 de bucăţi, urmând ca în total să fie 70. Aşa o „monitorizare“ eficientă a sinăienilor ne emoţionează! După o tărăgănare consistentă („specialitatea casei“ pentru puterea locală!) a implementării proiectului menţionat, de undeva de pe la mijlocul lui 2009 – şi noianul de scuze şi justificări de rigoare – acum avem, într-un final, camere de luat vederi atârnate pe stâlpi în punctele „cheie“ ale oraşului.

CUI FOLOSEŞTE, DE FAPT, SUPRAVEGHEREA VIDEO?

Mai mult, administraţia locală a înfiinţat acum şi un serviciu specializat, ai cărui angajaţi supraveghează (pare-se, non-stop!) ceea ce se petrece prin zonele „fierbinţi“ ale oraşului. Fenomenul infracţional este unul foarte redus în urbea noastră, după cum am aflat din diversele informări ale organelor de specialitate. Deci, e destul de greu de presupus că sinăienii aveau şi au enorm de câştigat în urma acţiunii puterii locale de a monta, prin diverse puncte ale oraşului, camere de luat vederi. Cel mai mult de câştigat are, bineînţeles, puterea locală prin această acţiune. Să luăm ca exemplu operatorii de caracatiţe. Aceştia sunt foarte avantajaţi în urma montării camerelor de luat vederi. Nu mai trebuie să-şi dea osteneala. Erau informaţi pe loc, din câte se pare, de serviciul de specialitate şi astfel reuşeau să acţioneze cu foarte mare promptitudine. Ce-i drept, în ultima vreme, am constatat o scădere a activităţii acestui serviciu, dar nu suntem convinşi că operaţiunile lor au încetat cu totul… Să fi renunţat oare puterea locală la acerba vânătoare de turişti şi să-i fi lăsat cu desăvârşire în pace pe cei care încă mai vizitează Sinaia? E un lucru greu de crezut. Dar, cine poate şti? Oricând se petrec minuni, iar Sinaia este un loc foarte propice pentru astfel de întâmplări.

SĂ FI INTRAT OARE ÎN VACANŢA MARE OPERATORII DE CARACATIŢE?

Greu de spus! Dacă aşa ar fi stat lucrurile cu siguranţă că foaia volantă care ne umple zilele – 365 din 365 pe an – ar fi adus la cunoştinţa sinăienilor acest fapt mai mult decât important, nu-i aşa?. Din noua tipăritură a puterii locale aflăm câte şi mai câte despre tot ceea ce este nou prin Sinaia. Iar dacă un serviciu al primăriei atât de intransigent şi util ar fi intrat în stand-by ar fi fost, fără îndoială, un motiv ca toată populaţia să fie anunţată. Mai ales că în urma alungării turiştilor, prin proptirea de caracatiţe galbene la jantele cauciucurilor automobilelor acestora, se strângeau sume importante care nu aveau alt scop decât prosperitatea oraşului! Bani pentru şcoli, bani pentru spital şi câte şi mai câte astfel de lucruri pe care puterea locală nu uita să le trâmbiţe cu glas tare, doar doar sinăienii cu drept de vot ar fi ştiut pe numele cărui politician local să pună ştampila.

You may also like...

Leave a Reply